Sport

Premiership 17/18

Manchester City po drugi puta u samo pet dana razbio Arsenal

Manchester City po drugi puta u samo pet dana razbio Arsenal
premierleague

U posljednjem susretu 28. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je na gostovanju u Londonu pobijedio Arsenal 3-0 upisavši i treće pobjedu ove sezone protiv 'topnika'.

Gosti su sav posao obavili u prvih pola sata postigavši tri gola, a strijelci su bili Bernardo Silva (15), David Silva (28) i Sane (32).

U nastavku utakmice bilo je to odrađivanje posla. Arsenal je u 53. minuti mogao ublažiti poraz, ali je Pierre-Emerick Aubameyang bio neprecizan iz kaznenog udarca. Točnije njegov pokušao zaustavio je vratar Ederson.

Bila je to prva domaća utakmica 'topnika' u Premiershipu u kojoj su primili tri gola u prvom dijelu. 

Zanimljivo, za City je ovo bila tek druga gostujuća pobjeda protiv Arsenala u elitnom razredu engleskog nogometa u posljednje 33 utakmice. Ujedno City je postao tek drugi klub nakon Chelsea koji je u zadnjih 12 godina upisao tri pobjede protiv Arsenala u jednoj sezoni.

U prvom susretu ove sezone 'Građani' su na svom travnjaku slavili 3-1, a prije četiri dana u finalu Liga kupa su slavili također, 3-0.

Na ljestvici vodi Manchester City sa 75 bodova, Manchester United na drugoj poziciji ima 59 bodova, treći je Liverpool sa 57 bodova, Tottenham na četvrtoj poziciji ima 55 bodova, a zatim slijede Chelsea (53) i Arsenal (45).


Reci što misliš!