Sport

nogomet, primera

Rakitić upisao dvjestoti nastupu remiju Barcelone i Las Palmasa

Rakitić upisao dvjestoti nastupu remiju Barcelone i Las Palmasa
FC Barcelona

U susretu 26. kola španjolskog nogometnog prvenstva Las Palmas je zaustavio Barcelonu odigravši 1-1, uz nastupe Alena Halilovića i Ivana Rakitića

Barcelona je povela u 21. minuti sjajnim pogotkom Lea Messija iz slobodnog udarca, a izjednačio je Jonathan Calleri iz jedanaesterca u 48. minuti.

Za domaći sastav je cijeli susret igrao Alen Halilović, dok je za Barcelonu od 63. minute zaigrao Ivan Rakitić kojem je to bio 200-ti nastup u dresu katalonskog velikana.

Rakitić je u Barcelonu stigao u srpnju 2014. iz Seville za 18 milijuna eura. U mandatu prošlog trenera Luisa Enriquea hrvatski veznjak je bio najkorišteniji Barcelonin igrač sa 159 nastupa, a isto je i pod vodstvom sadašnjeg trenera Valverdea. Od 43 odigrao je 41 utakmicu. Messi ima nastup manje. Barca je s Rakitićem u momčadi ostvarila 152 pobjede, 27 remija i 21 poraz.

U dresu Barcelone osvojio je čak devet trofeja pri čemu Ligu prvaka (2015) i dva naslova prvaka (2015, 2016).

Barci je ovo bio već treći remi u posljednjih pet kola i polako se istopila prednost katalonskog kluba. Barca sada ima 66 bodova, pet bodova više od drugoplasiranog Atletico Madrida. Treći je Real Madrid s 51 bodom.


Reci što misliš!