Sport

nogomet, bundesliga

Leipzig i Borussia Dortmund podijelili bodove

Leipzig i Borussia Dortmund podijelili bodove
Borussia Dortmund

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 25. kola Bundeslige Leipzig je na domaćem terenu protiv Borussije Dortmund odigrao 1-1

Leipzig je poveo golom Jean-Kevina Augustina u 29. minuti, a strijelac za Borussiju bio je Marco Reus (38), koji je nastavio golgeterski niz nakon dugotrajnog izbivanja zbog ozljede.

U 25. kolu Bundeslige hrvatski reprezentativci Andrej Kramarić i Marko Pjaca donijeli su pobjede svojim klubovima.

Hrvatski napadač Andrej Kramarić igra u odličnoj formi, već petu utakmicu zaredom u Bundesligi upisao se u strijelce. U subotu na gostovanju kod Augsburga Kramarić je u 30. minuti iz teške pozicije zabio glavom s 13 metara za vodstvo Hoffenheima, a u 51. je asistirao Sergeu Gnabryju za 2-0.

 Kramarić je najkorisniji igrač Hoffenheima s 8 golova i 4 asistencije.

Schalke je kod kuće dobio Herthu s 1-0, a pobjednički gol zabio je hrvatski napadač Marko Pjaca u 37. minuti. To mu je drugi pogodak za Schalke, u koji je došao ove zime na posudbu iz Juventusa. Pjaca je iz igre izašao u 66. minuti.

Eintracht iz Frankfurta, kojeg vodi Niko Kovač, protiv Hannovera je slavio s 1-0 pogotkom Dannyja da Coste u 39. minuti. Napadač Ante Rebić je za Eintracht igrao do 89. minute, a u prvih 20 minuta dva puta je ozbiljno zaprijetio protivničkom golu. U 6. minuti pucao je po sredini gola, pa je golman Hannovera to lakoćom ukrotio, a u 16. minuti je glavom gađao donji lijevi kut i golman gostiju jedva je zaustavio loptu.

Wolfsburg, koji se nalazi u opasnoj zoni, na svom je stadionu izgubio od Bayer Leverkusena s 1-2. Za Leverkusen su zabili Lucas Alario (31-PEN) i Julian Brandt (78), a utješni pogodak za "vukove" dao je Admir Mehmedi (79).

Napadač Josip Brekalo je za Wolfsburg igrao do 67. minute, a branič Tin Jedvaj odigrao je drugo poluvrijeme za Leverkusen.


Reci što misliš!