Sport

nogomet, treća hnl jug

Vjeran Simunić: Žao mi je što nismo naplatili dobru igru s barem jednim bodom

Vjeran Simunić: Žao mi je što nismo naplatili dobru igru s barem jednim bodom
A.Pejić / NK Zadar

Vjeran Simunić, trener Zadra, nakon dramatičnog poraza u Splitu 4:3, prije svega je čestitao svojim igračima na vrlo dobroj utakmici i velikoj borbenosti koja, nažalost, nije bila nagrađena rezultatom

"Ovo je bila prava premijerligaška utakmica, jer ovakav nogomet može se vidjeti samo tamo. Žao mi je što moja momčad nije naplatila dobru igru s barem jednim osvojenim bodom, jer mislim da je to bila realnost. Splitu čestitam na pobjedi, ali dugo je još prvenstvo i vjerujem da, ako ovako budemo igrali do kraja, možemo dobiti svaku utakmicu", kazao je Simunić za službene klupske stranice.

Zadrani su, osim tri postignuta gola, imali i mnoštvo prilika, vratnicu, gredu, zaustavljene udarce na gol crti, a iskazao se i splitski vratar Bender.

"Vidite i sami da je nogomet takva igra da neke prilike, koje izgledaju stopostotne, ne realiziramo, a s druge strane dobijemo gol iz slučajnosti. Moji momci su sigurno zaslužili više, ali ovaj put sreća nije bila na našoj strani."

Bez obzira na zaostatak i od dva gola u dva navrata, Simunićevi igrači nisu se predavali do posljednjeg sučeva zvižduka.

"To je ono što daje draž nogometu. Ova utakmica ni kod 3:1 ni kod 4:2 za Split nije bila gotova. Borili smo se do posljednje sekunde i to je velika stvar koja nas krasi, strahovita borbenost i fizička moć. Možemo trčati 100 minuta u oba pravca i to je jako dobro. Nažalost, u ovom susretu nam to nije donijelo bodove, ali vjerujem da u sljedećima hoće."

U sljedećem kolu, u subotu 10. ožujka u 15 sati, Zadar na Stanovima dočekuje vodeću Croatiju iz Zmijavaca.

"Očekuje nas još jedan derbi, protiv momčadi koju gotovo nitko ove sezone nije nadigrao. Napravit ćemo sve da se dobro pripremimo i idemo na pobjedu."


Reci što misliš!