Sport

Premiership 17/18

Conte: Nisam glup da protiv Cityja igram otvoreno

Conte: Nisam glup da protiv Cityja igram otvoreno
chelseafc.com

Chelsea je u derbiju protiv Cityja odigrao neočekivano loše, u 90 minuta nije bilo udarca u okvir gola, ali Antonio Conte bez obzira na sve činjenice brani svoju taktiku

Garry Neville okarakterizirao je igru Chelseaja potpuno neprihvatljivom i igrače usporedio s lutkama u izlogu, a njegov kolega Jamie Redknapp otišao je korak dalje nazvavši igru Chelseaja zločinom protiv nogometa. 

Antonio Conte osvrnuo se na njihove riječi braneći svoju taktiku u susretu: " Prihvaćam sve kritike, ali nisam glup da protiv Cityja igram otvoreno i izgubim na kraju 3 ili 4:0. Prije nekoliko dana Wenger je igrao tako i svi su ga kritizirali zbog tri gola koja je primio u 30 minuta".

"Kritičari moraju koristiti glavu kada pričaju o taktici jer vjerujem da morate posjedovati znanje da bi lamentirali o nečijoj taktici, a ne samo pričati gluposti".

Nisu samo kritičari nezadovoljni taktikom, Olivier Giroud je znakovito odgovorio na novinarsko pitanje jesu li mogli odigrati malo ambicioznije: "To je dobro pitanje, trener je postavio taktiku, a mi smo se trudili ispoštovati njegove zamisli najbolje što smo mogli i znali".

Bio je to dan prepun razočaranja za Chelsea i Contea. Conteovi igrači nisu uputili jedan jedini udarac u okvir gola tako da je Ederson bio tek nijemi promatrač događanja na terenu.

Još malo soli na ranu dodaje činjenica da se sada nalaze pet bodova iza Tottenhama i četvrtog mjesta koje vodi sljedeće sezone u Ligu prvaka.


Reci što misliš!