Sport

emotivno na stanovima

Vjeran Simunić: Pobjedu nad Croatijom posvećujem svom preminulom prijatelju Bošku Božinoviću

Vjeran Simunić: Pobjedu nad Croatijom posvećujem svom preminulom prijatelju Bošku Božinoviću
A.Pejić / NK Zadar

Nogometaši Zadra jučer su s uvjerljivih 3-0 slavili nad prvakom jesenskog dijela Treće HNL jug, Croatijom iz Zmijavaca. Zadarski strateg Vjeran Simunić vrlo je emotivno doživio čitav susret i pobjedu

Petog je ožujka, naime, nakon kratke i teške bolesti preminuo Simunićev dugogodišnji bliski suradnik i prijatelj, stručnjak za fizičku pripremu i cijenjeni kondicijski trener, Boško Božinović.

Vjeran Simunić, inače poznat po svojoj duhovitoj i veseloj naravi, ovaj put nije skrivao emocije te je pobjedu posvetio svome prijatelju.

"Nakon poraza od Splita dogodila mi se životna tragedija u kojoj sam zbog bolesti ostao bez dobrog prijatelja Boška Božinovića koji i danas živi u meni. I ako netko kaže da Simunić dobro priprema momčad, mogu zahvaliti isključivo njemu. Bio je sa mnom u preko 25 klubova, a kad je asistirao Bonačiću, Kataliniću ili Kaliniću, onda smo svaki dan bili uz telefon. Neki dan mi je na samrtnoj postelji rekao kako možemo pobijediti i Splita i Croatiju, ali umro je u saznanju da nas je Split pobijedio. Nakon toga sam vodio treninge misleći na njega, evo i sad se naježim cijeli, i današnju pobjedu posvećujem njemu. To sam rekao i igračima nakon utakmice."


Reci što misliš!