Sport

nogomet, primera

Barcelona i bez Messija do pobjede nad Malagom

Barcelona i bez Messija do pobjede nad Malagom
FC Barcelona

Nogometaši Barcelone povećali su svoju prednost u odnosu na drugoplasirani Atletico iz Madrida na 11 bodova na vrhu španjolskog prvenstva zahvaljujući rutinskoj 2-0 (2-0) pobjedi na gostovanju kod posljednje Malage u susretu 28. kola

Barcelona je sve dvojbe oko pobjednika riješila u prvih pola sata kada je golovima Luisa Suareza (15) i Philippea Coutinha (28) povela s 2-0, a domaćin je ostao i s igračem manje jer je zbog grubog starta u 30. minuti isključen Samuel Garcia.

Do ove pobjede Barcelona je stigla bez Lionela Messija kojemu je trener Valverde dao slobodno zbog rođenja djeteta.

Ivan Rakitić odigrao je čitavu utakmicu za Barcelonu koja sada ima 72 boda, dok je drugi Atletico, koji će u nedjelju ugostiti Celtu, na 61. Treći Real Madrid ima 57 bodova. Malaga je uvjerljivo posljednja s 13 bodova, šest manje od pretposljednjeg Deportiva, a čak 11 manje od 17. Levantea koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak u Primeri.

Real je ranije u subotu pobijedio na gostovanju Eibar s 2-1 (1-0) zahvaljujući dvostrukom strijelcu Cristianu Ronaldu, kojemu je za prvi pogodak asistirao Luka Modrić, uz Portugalca najbolji igrač Zidaneove momčadi u ovom dvoboju. Vodeći pogodak Real je postigao u 34. minuti, a najveći dio posla obavio je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić. Prvo je presjekao dodavanje domaćeg braniča Arbille i odmah dugom loptom vanjskim dijelom desnog stopala na suprotnoj strani pronašao Cristiana Ronalda. Eibar je u 50. minuti izjednačio preko Ramisa, da bi Ronaldu  84. minuti europski glavom zakucao loptu pod gredu za konačnih 2-1.

Modrić je odigrao čitavu utakmicu za Real, dok je Mateo Kovačić ostao na klupi "kraljevskog" kluba.

Valencia se učvrstila na četvrtom mjestu gostujućom 2-0 (1-0) pobjedom protiv Seville. Dvostruki strijelac za "šišmiše" bio je Rodrigo (24, 68). Valencia sada ima 56 bodova, dok je peta Sevilla ostala na 45. 


Reci što misliš!