Sport

biciklizam,

Na Viru biciklistički spektakl "Velika nagrada otoka Vira"

Na Viru biciklistički spektakl

Najmanje 140 licenciranih biciklista i biciklistica iz Hrvatske, Slovenije, Poljske, Slovačke te Bosne i Hercegovine startat će u nedjelju 11. ožujka na „Velikoj nagradi otoka Vira“, četvrtom međunarodnom biciklističkom cestovnom natjecanju kojemu je domaćin otok Vir.

Organizator utrke je destinacijska kompanija „Vir turizam“, sponzor Općina Vir i tehničku podršku daje Biciklistički klub „Zadar“.

Ova je utrka ujedno i prva od 10 ovogodišnjih bodovnih utrka Hrvatskog biciklističkog saveza za Kup Hrvatske u cestovnom biciklizmu.

„Velika nagrada otoka Vira već je u premijernoj godini prepoznata od strane svih klubova iz regije kao izuzetno dobro organizirana utrka, pa ove sezone na četvrtom izdanju uz sve najbolje hrvatske i slovenske bicikliste, očekujemo i nastup najboljih kadeta i juniora iz drugih europskih zemalja“, najavljuju u BK „Zadar“ nedjeljnu utrku na Viru.

Tako ćemo na Viru vidjeti mnoge aktualne i višestruke prvake Hrvatske i osvajače medalja u raznim biciklističkim disciplinama, a bit će podijeljeni u 13 dobnih kategorija od U-11 do U-23, odnosno do juniora i juniorki te veterana i rekreativca.

„Velika nagrada otoka Vira“ održat će su kroz tri utrke sa startom na virskoj rivi i krugovima od 11 kilometara Virskim prstenom, a posebno impresivan doživljaj za bicikliste bit će atraktivna staza u prirodnom ambijentu s pogledom pogled na Virsko more.

Prvi start predviđen je u 10:30 (do 11:30) s vožnjom jednog kruga; druga utrka starta od 11:50 do 13:25 (voze se četiri kruga), a treća i posljednja utrka vozi se od 13:45 do 16:15 (sedam krugova). 

Nakon svih održanih utrka, najkasnije od 16:30, destinacijska kompanija „Vir turizam“ osigurala je zabavni program s nastupom „Zaratino banda“, kao i ručkom te okrjepom za sve natjecatelje, a na samom kraju dijelit će se pehari i novčane nagradne za kategorije koje se natječu za Kup Hrvatske.


Reci što misliš!