Sport

Košarka, NBA liga

NBA: Mali broj lopti za Hezonju, Spursima nakon 20 godina "visi" doigravanje

NBA: Mali broj lopti za Hezonju, Spursima nakon 20 godina
Screenshot

San Antonio Spursi su sinoć doživjeli još jedan gostujući poraz i tako pojačali strah da bi nakon 20 playoff sezona pod Greggom Popovichem prvi put mogli, nastave li ovako, ostati bez nastupa u doigravanju.

Dvije večeri zaredom na NBA parkete su istrčali i Orlando Magic i Los Angeles Clippersi. U dvoboju u L.A.-u slavila je momčad kojoj je ta pobjeda puno više značila.

Nakon trijumfa protiv Cavsa večer prije Clippersi su sa 113:105 svladali Magic i došli na pola koraka ispred Denver Nuggetsa i Utah Jazza koji s Clippersima love posljednje playoff mjesto na Zapadu.

Tek su u posljednjoj četvrtini domaćini slomili otpor Magica i došli do četvrte pobjede u posljednjih pet nastupa. S druge strane, Magic je nastavio po svome, u zadnjih 13 utakmica čak su 11 puta poraženi.

Clipperse je do pobjede predvodio Lou Williams s 25 koševa, 21 poen uz devet skokova ubilježio je Tobias Harris. Miloš Teodosić dodao je 15 poena i sedam asistencija, dok je DeAndre Jordan večer okončao s devet poena i čak 18 skokova.

Najbolji kod Magica bio je Jonathon Simmons s 24 koša i sedam asistencija, DJ Augustin je dodao 19 poena, Vučević 17 uz deset skokova. Mario Hezonja startao je u početnoj petorci i na kraju završio s relativnom malom minutažom. U 25 minuta provedenih na parketu tek je četiri puta šutirao, završio je susret s pet poena (1/2 za 2, 1/2 za 3), pet skokova, četiri asistencije i ukradenom loptom.

San Antonio Spursi ne nalaze se u posebnoj dobroj situaciji. Pridodamo li sinoćnji poraz Spursa u gostima kod Oklahoma City Thundera (104:94), momčad Gregga Popovicha je na osam poraza u deset utakmica. Nastave li ovako neće vidjeti doigravanje, a teško je zamisliti playoff bez Mamuza.

Sinoć su Thunderi na krilima Russella Westbrooka stigli do 39. pobjede u sezoni. Nakon što je nezgodno doskočio na gležanj startni centar Thundera Steven Adams morao je napustiti igru u trećoj četvrtini. Iskoristili su to Spursi, koji su u jednom trenutku igrali s petorkom prosjeka starosti od gotovo 35 godina, i vratili se na samo četiri poena zaostatka. No, 37-godišnji veteran Nick Collison odlično je zamijenio Adamsa, u manje od tri minute posljednje četvrtine ubacio je svih svojih sedam poena i pomogao Thunderima do pobjede.

Westbrook je susret završio 98. triple-doubleom karijere, 19. ove sezone. Ubacio je 21 poen i dodao 12 skokova i deset asistencija. Jerami Grant je s klupe pridodao 15 koševa i osam skokova.

Rudy Gay i Davis Bertans sa po 14 su koševa predvodili Spurse, LaMarcus Aldridge je ispucao 16 lopti za 11 poena.

Miami Heat je na svom parketu s uvjerljivih 129:102 svladao Washington Wizardse, iako domaćini imaju ponešto razloga za brigu. Naime, za Heat nije mogao nastupiti Hassan Whiteside zbog bolova u kuku, parket je u završnici napustio Dwyane Wade, a bolove u koljenu osjetio je Justise Winslow.

Heat kreće na mini-turneju, Wade je potvrdio da neće nastupiti u Portlandu protiv Trail Blazersa.

Čak osmorica domaćih igrača bila su dvoznamenkasta, a predvodio ih je James Johnson s 20 poena. 17 je dodao Ellington, po 13 su ubacili Richardson, T.Johnson, Olynyk i McGruder.

Wizardse je predvodio Jodie Meeks s 23 poena, Bradley Beal se zaustavio na skromnih 14 koševa (5/12 iz igre).

NBA, rezultati:

Charlotte - Phoenix 122:115
Miami - Washington 129:102
Dallas - Memphis 114:80
Oklahoma City - San Antonio 104:94
L.A. Clippers - Orlando 113:105


Reci što misliš!