Sport

nogomet, bundesliga

Borussia Dortmund izbila na treće mjesto

Borussia Dortmund izbila na treće mjesto
BVB

Nogometaši Borussije iz Dortmunda izbili su na treće mjesto ljestvice njemačkog prvenstva zahvaljujući dramatičnoj 3-2 (1-0) pobjedi protiv izravnog konkurenta za plasman u Ligu prvaka Eintrachta iz Frankfurta, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, u susretu 26. kola

Nakon što je Borussia povela nespretnim autogolom Russa (11-ag), rezultat od 1-0 stajao je na semaforu sve do 20-ak minuta prije kraja. Gosti iz Frankfurta uspjeli su prvi put poravnati preko Jovića (75), no manje od dvije minute potom Batshuayi (77) je vratio prednost na stranu domaćih. Uslijedila je dramatična završnica u kojoj je Eintracht golom Bluma (90+1) u prvom minuti sudačke nadoknade stigao do još jednog poravnanja, ali je Batshuayi (90+4) još jednom ekspresno reagirao i pogotkom u posljednjoj minuti nadoknade osigurao veliko slavlje za domaće navijače.

Borussia sada ima 45 bodova, jedan manje od drugog Schalkea 04, a jedan više od četvrtog Bayera, dok je Eintracht peti s 42 boda. Na vrhu je Bayern sa 66 bodova. 

Ante Rebić odigrao je prvo poluvrijeme za Eintracht.

U prvom nedjeljnom susretu Stuttgart i RB Leipzig su igrali 0-0.   


Reci što misliš!