Sport

tenis

Indian Wells: Pobjede Marina Čilića i Petre Martić

Indian Wells: Pobjede Marina Čilića i Petre Martić
Ben Solomon/Tennis Australia

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i trenutačno najbolje plasirana hrvatska tenisačica na WTA ljestvici Petra Martić ostvarili su pobjede na velikim ATP i WTA turnirima u Indian Wellsu, Čilić se plasirao u 3. kolo zahvaljujući 7-5, 6-3 pobjedi protiv Mađara Martona Fucsovicsa, dok je Martić izborila nastup u osmini finala zahvaljujući 6-3, 6-3 pobjedi protiv aktualne pobjednice Roland Garrosa Latvijke Jelene Ostapenko

Čilić je u svom prvom ovogodišnjem nastupu u Indian Wellsu ostvario rutinsku pobjedu protiv 26-godišnjeg Mađara, trenutačno 65. igrača svijeta. Najzanimljiviji dio meča bila je završnica prvoga seta, nakon što u prvih sedam gemova niti jedan igrač nije imao problema na svom početnom udarcu u posljednjih pet gemova viđeno je ukupno 10 "break-lopti" od kojih je iskorištena samo jedna i to ona posljednja kojom je Čilić osvojio i set. Naš je igrač propustio četiri "break-lopte" kod vodstva 4-3, još dvije, koje su ujedno bile i set-lopte, kod 5-4, da bi zatim kod 5-5 morao spašavati dvije Fucsovicseve prilike za oduzimanje servisa. Nakon što je izvukao taj gem, kod prednosti 6-5 je iskoristio drugu set-loptu u tom gemu, ukupno četvrtu set-loptu, a osmu "break-loptu".

U drugom setu bilo je manje uzbuđenja, Čilić je oduzeo servis Fucsovicsu u četvrtoj igri i tu prednost zadržao do kraja.

Sljedeći Čilićev suparnik bit će iskusni Nijemac Philip Kohlschreiber.

Martić je nastavila s odličnim predstavama u Indian Wellsu ostvarivši treću pobjedu i to protiv trenutačno šeste igračice svijeta. Ona je čak pet puta oduzimala servis Ostapenko, a posebno dobro igrala je u završnici prvog i početkom drugog seta kada je čak četiri puta zaredom ostvarila "break" i osvojila osam od devet gemova kojima je zaostatak od 2-3 pretvorila i vodstvo od 6-3, 4-1.

U 4. kolu Martić će igrati protiv 18-godišnje Čehinje Markete Vondrouševe.

Iznenađenje je priredio japanski kvalifikant Taro Daniel koji je u susretu 2. kola turnira tenisača izbacio bivšeg prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića, kojemu je ovo bio prvi turnir nakon operacije lakta, sa 7-6 (3), 4-6, 6-1. Đoković je u prvom setu vodio s 5-2 i imao set-loptu, no nije uspio zaključiti tu dionicu meča u svoju korist, Daniel je bio uspješniji u "tie-breaku", a nakon što je srpski igrač osvojio drugi set, u trećemu je Daniel dominirao i ostvario veliku pobjedu.

Branitelj naslova i prvi igrač svijeta Švicarac Roger Federer izborio je prolazak u 3. kolo svladavši Argentinca Federica Delbonisa sa 6-3, 7-6 (6).


Reci što misliš!