Sport

Košarka, aba liga

Naglić: S obzirom na okolnosti, šesto mjesto je odličan rezultat!

Naglić: S obzirom na okolnosti, šesto mjesto je odličan rezultat!
Hrvoje Jelavić/ PIXSELL

Košarkaši Zadra u posljednjem, 22. kolu ABA lige izgubili su na gostovanju u Ljubljani od domaće Petrol Olimpije rezultatom 90-85. Iako su Zadrani vodili većim dijelom susreta, u samoj završnici su posustali te je pobjeda otišla domaćinu

Osvrt na utakmicu, ali i cijelu ABA-ligašku sezonu dao je trener Aramis Naglić:

"Utakmicu nismo mogli izdržati s devet igrača u rotaciji, od toga neki nisu bili raspoloženi. Klupa nam nije donijela do kraja ono što bi trebala donijeti za dobiti ovu utakmicu. Olimpija je imala više raspoloženih igrača, veću širinu, brzinu, agresiju i čestitam domaćinima na zasluženoj pobjedi, ali čestitam i svojim igračima i stručnom stožeru na sezoni u ABA ligi, jer smo u nju ušli sa strahom od ispadanja, s proračunom manjim nego proteklih godina. Šesto mjesto je jako dobar rezultat, nadam se da ćemo i u domaćoj ligi nastaviti biti uspješni kao što smo bili i do sad", rekao je trener.

Kod Zadra, najraspoloženiji je bio Ivanov s 22 ubačaja. Po 16 su dodali Knowles i Špralja, dok je Luka Božić ubacio 15 koševa.

"Možda smo izgubili zbog smanjene rotacije, devet igrača je bilo premalo, nismo bili dovoljno koncentrirani. Vodili smo većim tijekom utakmice, ali smo na kraju nažalost izgubili", istaknuo je Luka Božić.


Reci što misliš!

 Izdvojeno