Sport

nogomet, treća hnl jug

Županijski nogometni derbi je pred vratima

Županijski nogometni derbi je pred vratima
A.Pejić / NK Zadar

Svega tri dana nakon pobjede protiv Croatije, u tom trenutku vodeće momčadi 3. HNL jug, nogometaše Zadra očekuje novi dvoboj protiv lidera prvenstva. Danas u 15:30 sati na igralištu Kažimira i Silvija u Biogradu momčad Vjerana Simunića igra protiv Primorca, koji je u prošlom kolu zasjeo na vrh prvenstvene ljestvice

Biograjci su iskoristili poraz Croatije u Zadru i pobjedom 3:2 u Imotskom došli na prvo mjesto s 34 boda. Sada imaju bod više od Splita (33) i dva više od kluba iz Zmijavaca (32), koji ima i utakmicu manje. U svakom slučaju, sastav Dragana Blatnjaka je sa sedam osvojenih bodova u tri proljetna kola nastavio tamo gdje je stao u prvom dijelu sezone i današnji županijski derbi trebao bi biti itekako atraktivan za gledatelje.

"Pred nama je još jedna teška utakmica i zahtjevan protivnik, a koliko čujem, ovi županijski dvoboji uvijek imaju i dodatan naboj. No, mi gledamo prvenstveno sebe i ako odigramo na razini kao protiv Croatije, siguran sam da možemo do bodova. Ovo nam je velika prilika da se priključimo vrhu i dat ćemo sve od sebe da je iskoristimo", kaže Antonio Repić, koji je protiv Croatije zabio svoj prvi službeni gol u dresu Zadra.

Vremena za odmor nije bilo mnogo, a današnja utakmica sigurno će fizički biti vrlo zahtjevna.

"Kako nama tako i njima. Meni je osobno drago da igramo već danas. Najvažnije je da odigramo pametno, bez srljanja i sve će biti u redu. Protiv Croatije smo pokazali što možemo kao momčad, a uvjeren sam da ćemo još napredovati kako sezona bude odmicala. Idemo u Biograd puni samopouzdanja, s ciljem da odigramo još jednu odličnu utakmicu i vratimo se kući s pozitivnim rezultatom."

Situacija na ljestvici je takva da prvi Primorac od osmog Zadra dijeli samo šest bodova.

"Iskreno, trenutačno i ne gledamo previše tablicu, nego smo fokusirani samo na svakog sljedećeg protivnika. Ova liga je vrlo izjednačena i svjesni smo da nas par vezanih pobjeda može gurnuti prema gore. Svaka utakmica je jednako važna, kako ove protiv vodećih momčadi, tako i one tzv. “male”. Ne treba raditi razliku, nego ići sve jače iz kola u kolo i rezultat će doći", zaključuje Repić.


Reci što misliš!