Sport

skandal

Ako se nastave neredi u Grčkoj imat ćemo 'nogometni Grexit"

Ako se nastave neredi u Grčkoj imat ćemo 'nogometni Grexit
Screenshot

Zamjenik grčkog ministra sporta i kulture Giorgos Vassiliadis izjavio je kako je spreman za "nogometni Grexit", odnosno da Međunarodna nogometna federacija (FIFA) izbaci reprezentaciju Grčke i klubove iz svih natjecanja dok se ne smiri situacija u toj zemlji

Grčka je na neodređeno vrijeme prekinula nogometno prvenstvo nakon kaosa u Solunu na utakmici između PAOK-a i AEK-a kada je vlasnik PAOK-a Ivan Savvidis ušao na teren s pištoljem za pojasom kako bi se obračunao sa sucem koji je poništio pogodak njegovom klubu.

"Ukoliko se ne stvori novi regularni okvir doći ćemo do kraja grčkog nogometa. Nećemo riskirati javni red i sigurnost. Možemo napraviti 'Grexit', nije me briga. Država je odlučila ići do kraja. Svi moraju prihvatiti kazne, čak i za zapaljive izjave. Svi snosimo odgovornost", rekao je Vassiliadis.

Grčka javnost traži i njegovu ostavku, no Vassiliadis je odbacio tvrdnje kako je država činila pogreške.

"Pozvali smo relevantne nogometne organizacije da preuzmu odgovornost i pronađu rješenje. Nisam ministar nogometa, već sporta. Borio sam se da redovni sudovi donose odluke, ali Uefa nam sve do sada to nije dozvolila."

Vassiliadis je najavio kako će ovoga tjedna održati sastanak s čelnicima klubova koji se protive suspenziji lige.

U međuvremenu vlasnik PAOK-a Ivan Savvidis i dalje je na slobodi, a nalog za njegovo uhićenje i dalje vrijedi. Optužen je za ulazak na teren stadiona Toumba s četvoricom tjelohranitelja.

"Cirkus" na utakmici između PAOK-a i AEK-a je počeo u 90. minuti utakmice kada je Fernando Varela doveo PAOK u vodstvo 1-0. Sudac Georgios Kominis je pokazao na centar, ali je nekoliko trenutaka kasnije poništio pogodak zbog navodnog zaleđa, ali ne strijelca Varele nego njegova suigrača Mauricija.

Igrači PAOK-a i stručni stožer žestoko su prosvjedovali, a na teren je utrčao i vlasnik kluba Ivan Savidis koji je za pojasom imao pištolj. U njegovoj pratnji bili su i tjelohranitelji, ali i predsjednik kluba, inače bivši slovački sudac Luboš Michel. Sudac je naknadno priznao gol, ali je prekinuo utakmicu zbog upada na teren. Sudac je stadion, ali i Solun napustio uz policijsku pratnju, baš kao i igrači AEK-a.


Reci što misliš!