Sport

Na klupi Dinama

Nikola Jurčević: Ovo mi je životna prilika da se vratim na scenu kao prvi trener

Nikola Jurčević: Ovo mi je životna prilika da se vratim na scenu kao prvi trener
Goran Stanzl/PIXSELL

Novog trenera predstavio je novi predsjednik Uprave GNK Dinamo Igor Kodžoman koji je zahvalio bivšem treneru Mariju Cvitanoviću na predanom radu i ostvarenim rezultatima te Nikolu Jurčevića nazvao najboljim izborom za klub.

"Za mene je poseban trenutak nakon toliko godina biti kao trener u Maksimiru. Došao sam u priliku ispuniti Dinamove visoke ciljeve. Pun sam elana, energije i želje da u tome uspijem. Ovo smatram nekom svojom životnom prilikom da se vratim na scenu kao prvi trener", rekao je novi trener zagrebačkog Dinama Nikola Jurčević u utorak na službenom predstavljanju u prostorijama kluba.

"Ugovor smo potpisali do 30. lipnja 2019. Ambicije su i dalje velike, dupla kruna i izlazak u jedno od europskih natjecanja sljedeće sezone", istaknuo je Kodžoman te dodao da će Mario Cvitanović ostati u klubu do 30. lipnja kada mu ističe ugovor, ali nije poznato u kojoj ulozi.

Nikola Jurčević je rekao kako odluka o preuzimanje prve momčadi Dinama nije bila nimalo teška. 

"Kad je Dinamo pokazao interes, ja nisam imao dileme. To je prilika koja se ne propušta. Ovo je povratak kući, za mene poseban trenutak. Ovo je klub moje mladosti, u kojem želim napraviti posao za klub i za sebe", rekao Jurčević koji je godinama bio u pozadinskoj ulozi, kao pomoćnik Slavena Bilića u hrvatskoj reprezentaciji, moskovskom Lokomotivu, turskom Bešiktašu i londonskom West Hamu.

"Godinama sam bio kao važan čovjek u Slavenom timu. Radio sam mnoge važne stvari, skoro kao i prvi trener, jedino što je Slavenova bila zadnja odluka. Moja je intimna želja da dobijem ponudu za prvog trenera, iako sam imao odličnu, bratsku suradnju sa Slavenom. Čuo sam se s njim, reagirao je onako kako samo on može. Zaželio mi je puno sreće i rekao da je to fantastična prilika. Naši su se putevi sad razišli. U mojim mislima i glavi jedino postoji Dinamo. Ovo smatram nekom svojom životnom prilikom da se vratim na scenu kao prvi trener", istaknuo je Jurčević koji bio trener Dinama od lipnja 2003. do kolovoza 2004. godine.

"U to vrijeme sam bio klinac, jedan od najmlađih trenera u Dinamu. Puno se promijenilo u klubu i oko kluba, u nogometu. Ono što je jako bitno, osjećam se kao u svom ambijentu. Nisam izgubio sponu s hrvatskim nogometom i Dinamom", rekao je 51-godišnji Jurčević koji će premijeru u povratku na Dinamovu klupu imati u subotu protiv Rudeša.

"Igrači su malo pod psihološkim pritiskom, ali poduzet ću sve da već u subotu budemo dobri. Bodovna prednost je pala sa 12 na 6 bodova. Bitno mi je igračima vratiti samopouzdanje. Sigurno nisu zaboravili igrati. Nakon Rudeša dolazi pauza za preslagivanje."

Novi trener je istaknuo da nitko nema zajamčeno mjesto u prvoj momčadi.

"Imamo veliki broj mladih igrača koji su interesantni, talentirani, interesantni internacionalnom tržištu. Mene samo zanima da ono što se o njima priča prezentiraju na terenu. Nema garancije da će netko sigurno igrati. Meni je osnovno kreirati momčadski duh. Od svih igrača očekujem da daju svoj maksimum."

Jurčević je istaknuo i želju za povratkom navijača na tribine, a baš za subotu je najavljena prosvjedna šetnja Bad Blue Boysa i bojkot utakmice.

"Veliki problem je što nemamo dovoljan broj gledatelja. Pozivam ih da dođu, da se vrate, da nam pomognu ostvariti naše ciljeve. Želja mi je da navijači navijaju za svoj klub. Uz njihovu podršku bili bismo bolji i jači. O konfrontacijama s klubom ne mogu govoriti."

Unatoč zatečenoj rezultatskoj krizi, Jurčević je rekao da je spreman nositi se s pritiskom koji donosi posao prvog trenera Dinama.

"Jasno je da su zahtjevi u Dinamu uvijek visoki. Ne samo prvo mjesto, domaći trofeji, nego i lijepa igra, afirmacija igrača, dočekati proljeće u Europi. Bit će mi jasnije koliko možemo kad malo bolje upoznam kadar. Do ljeta moramo vidjeti što nam sve nedostaje i minimalno ciljati Europsku ligu, a nadati se Ligi prvaka", zaključio je Jurčević.


Reci što misliš!