Sport

nogomet, treća hnl jug

Županijski derbi pripao Biograjcima, Zadrani matirani u dvije minute

Županijski derbi pripao Biograjcima, Zadrani matirani u dvije minute
NK Zadar

Zadarska županije dogodine bi uistinu mogla imati svoga predstavnika u Drugoj HNL, no to će kako sada stvari stoje biti biogradski Primorac koji je u županijskom derbiju slavio protiv Zadra s rezultatom 2-0

Biograjci su u susret igran na stadionu Kažimira i Silvija ušli puno bolje no Zadar i već su uvodnim minutama dvaput ozbiljno zaprijetili preko Andrije Bubnjara, dok gosti svojih prilika uopće nisu imali.

Bolju igru domaćin je okrunio u 29. minuti kada je iz sjajno izvedenog slobodnog udarca Josip Majić matirao Karla Jurjevića. Samo dvije minute kasnije Jurjević je još jednom morao vaditi loptu iz mreže. Zadarski je vratar prvo obranio udarac Bubnjaru, no lopta se opet odbila do njega i iz drugog pokušaja ipak završila u mreži.

Zadar je tek u 44. minuti stigao do svoje prve prigode, no udarac Karla Torbarine s vrha kaznenog prostora je završila malo pokraj vratnice.

U drugom poluvremenu Vjeran Simunić je uz pomoć dvije izmjene pokušao doći do promjene rezultata, no do prave prilike jednostavno nisu uspjeli doći. Biograjci poput pravih rutinera, a u njihovim ih sastavu ima, čuvali svoju prednost i s rezultatom 2-0 dočekali posljednji sučev zvižduk.

Drugi uzastopni gostujući poraz veliki je udarac ambicijama Zadra, dok su Biograjci s nova tri boda učvrstili vodeću poziciju na ljestvici. Iako do sad nisu glasno isticali drugoligaške ambicije, nakon ove važne pobjede i to bi se moglo promijeniti...


Reci što misliš!