Sport

Košarka

Hezonja ponovo u dresu reprezentacije: Rezultat će doći ali moramo graditi momčadski duh

Hezonja ponovo u dresu reprezentacije: Rezultat će doći ali moramo graditi momčadski duh
AP Images

Mario Hezonja rijetko daje intervjue za hrvatske medije pa je u jednom takvom za Sportklub razgovarao o dosadašnjem tijeku sezone, planovima za sljedeće ljeto i reprezentaciji

Mario Hezonja igra jako dobro posljednjih tjedana u kojima je jedan od najboljih igrača Orlando Magica. Iskoristio je ozljede suigrača na najbolji mogući način, a u razgovoru za Sportklub kazao je kako je bio spreman pokazati svoju najbolju košarku.

"Stalno sam trenirao, nije bilo prevelikih problema. Pola momčadi se ozlijedilo, dobio sam priliku i stvari su se posložile. Otada igram dobro i držim formu. Još uvijek sam najmlađi i zbog toga, u većini slučajeva, nisam ni igrao. Trener više radi sa starijim igračima u ekipi i traži pobjede, no nakon slabijih rezultata, uz ozljede, pojavila se prilika. Kada sam ušao i uhvatio ritam, stvari su počele biti prirodnije. Sve se poklopilo."

Hrvatski košarkaš istaknuo je i važnost povećane minutaže te lakše hvatanje ritma: 

"Spreman sam dočekao prijelaz u NBA ligu jer je i u Barceloni bilo jako teško dobiti minute. Ritam mi je najvažniji, nema to prevelike veze sa samopouzdanjem. Ovdje sam ulazio na pet ili deset minute, a to donosi probleme. Nisam žalio za utakmicama u kojima nisam igrao, nastavio sam raditi i čekati priliku. Dođem prvi, a odem posljednji iz dvorane, tamo provodim najviše vremena. Nikada mi to nije bio problem, no na terenu je drugačije. Sve se svodi na ritam i minutažu jer se s 35-40 minuta lakše nositi nego s 15 minuta."

Jako mu pomaže i stalan kontakt sa suigračima iz reprezentacije, kao i s onima iz regije: 

"Sa svima sam u kontaktu, međusobno dijelimo savjete. Svatko ima svoje iskustvo, a naravno da nas mlađe najviše zanima starijih poput Bojana. Lijep je osjećaj, prije je bilo po 5-6 Europljana, ali sada nas ima puno. Odlično je za sport u regiji, ali i za nas jer imamo s kim razgovarati, nastavio je Hezonja.

"Želim što kvalitetnije zaključiti sezonu tako da još uvijek nisam razmišljao što će biti kasnije, to jest na ljeto. Orlando mi je drag, ali naravno postoje različite opcije", rekao je Hezonja o svojoj budućnosti u NBA ligi.

Naravno, osvrnuo se i na hrvatsku reprezentaciju.

"Nisam mogao igrati na prošlom prvenstvu, a na prošlima je uvijek bio netko ispred mene. Čudno je to, stalno se događaju neke nesuglasice unutar momčadi, nije dobar osjećaj. Mislim da ćemo s ovim mlađima, uz Darija i mene, biti prava ekipa. Ne samo na papiru već i na terenu. Tamo se moramo pokazati, do sada nismo napravili ništa. Ne bojim se kada je riječ o budućnosti reprezentacije, vjerujem da će rezultat doći, ali moramo graditi momčadski duh. Sumnjam da će netko od starijih ponovno zaigrati, sve ostaje na nama mlađima. Bojan, Dario i ja smo najstariji, tako da vjerujem u našu kvalitetu", zaključio je Hezonja razgovor za Sportklub.


Reci što misliš!