Sport

Nogomet, liga prvaka

Allegri: Prošle sezone smo u četvrtfinalu izbacili Barcelonu, možda ćemo sada Real

Allegri: Prošle sezone smo u četvrtfinalu izbacili Barcelonu, možda ćemo sada Real
juventus.com

Juventus je već u četvrtfinalu dobio priliku osvetiti se Real Madridu za poraz u prošlosezonskom finalu. I jedni i drugi vide šansu za prolaz u polufinale, no bit će izuzetno teško i šanse su podjednake

Pavel Nedved prisjeća se prošlosezonskog finala i vjeruje kako će Juventus imati više šanse kroz dvije utakmice. U prvoj neće moći računati na Mehdija Benatiju i Miralema Pjanića.

"Prošle sezone igrali smo dobro samo u prvih 45 minuta, ali u drugom dijelu Real je bio bolji, jednostavno je imao više takvih jakih utakmica u nogama. Mislim da ćemo imati više šanse kroz dvije utakmice iako smo svjesni da će biti jako teško. U prvoj utakmici neće biti Benatije i Pjanića zbog suspenzije, oni su nam vrlo važni igrači i njihovo neigranje bit će dodatna prepreka koju moramo preskočiti. Međutim, krećemo od 0:0 i jedni i drugi."

Nedved računa na nastavak odlične forme njegove momčadi, a tvrdi kako ga je Real impresionirao u dvobojima s PSG-om.

"Bio sam impresioniran njihovim nastupima protiv PSG-a, u Ligi prvaka su mirni i koncentrirani i sigurno će napraviti sve za pobjedu. Međutim u dobroj smo formi, pokazujemo to u ligi, a pokazali smo i u Londonu kada smo bili pred zidom, ali prošli smo dalje."

Massimiliano Allegri još uvijek ne razmišlja o Madriđanima, posve je fokusiran na dvoboj protiv SPAL-a.

"Utakmica protiv Reala bit će jedna od onih koje se ne propuštaju. Prošle sezone u četvrtfinalu smo eliminirali Barcelonu, možda ove sezone možemo izbaciti Madriđane. Oni su favoriti za osvajanje Lige prvaka, ali sada ne razmišljamo o njima nego o SPAL-u."

U Madridu su se nadali lakšem ždrijebu iako je teško bilo pronaći protivnika koji bi zadovoljio nečije apetite.

"Bit će vrlo teško. Juventus je u Londonu uglavnom bio u podređenom položaju, ali prošao je dalje jer ima karakter i tu hrabrost koja je potrebna. Posjeduje i pobjednički mentalitet, igrali smo s njima u finalu prošle godine i jako dobro se poznajemo. Respektiramo Juventus, znamo da ima opasnu momčad punu talentiranih igrača i morat ćemo biti na vrhuncu ako mislimo proći", kaže Emilio Butragueno.


Reci što misliš!