Sport

Košarka

Euroliga: De Colo sa zvukom sirene utišao Istanbul

Euroliga: De Colo sa zvukom sirene utišao Istanbul

Odigrane su posljednje dvije utakmice 26. kola košarkaške Eurolige u kojima su do pobjeda došle gostujuće momčadi. U odličnom dvoboju u Istanbulu CSKA je ubačajem Nanda De Cola sa zvukom sirene svladao Fenerbahče

Jedan od najzanimljiviji dvoboj kola odigran je u Istanbulu gdje Fenerbahče nije uspio doći do druge pobjede sezone protiv moskovskog CSKA. Ruska momčad upisala je 21. pobjedu sezone, četvrtu uzastopnu, rezultatom 81:79, a junak susreta bio je Nando De Colo koji je u posljednjoj sekundi ubacio pobjednički koš.

Turska momčad furiozno je krenula u susret, s vodstvom 9:2 i 17:9, no prednost nije bila dugog vijeka. CSKA odgovara serijom 13:0 i do kraja poluvremena održava prednost (44:40), iako nije imala više od osam koševa prednosti u dva navrata.

Samo deset koševa postigla je gostujuća momčad u trećoj dionici, u kojoj je Fenerbahče došao do preokreta i uoči posljednjih deset minuta imao četiri koša viška (58:54).

S pravom se mogao ljutiti Željko Obradović na svoje igrače koji su CSKA-u dopustili seriju 11:2 na otvaranju četvrte dionice.

Čuvali su gosti prednost i u narednim minutama, a 85 sekundi prije kraja imali su šest koševa viška (78:72). Fenerbahče se potpuno vraća u utakmicu i 11 sekundi prije kraja preko Kostasa Sloukasa dolazi do poravnanja, no to nije bilo dovoljno za produžetak.

Na drugoj strani ukazao se Nando De Colo i u posljednjoj sekundi donio pobjedu svojoj momčadi.

Nepogrešiv je u pobjedničkim redovima bio Andrej Voroncevič sa 17 poena (trica 5/5), dok su po 15 koševa dodali Kyle Hines i Cory Higgins. Najbolji je kod Fenerbahčea bio Nicolo Melli s 18 koševa, Jan Vesely dodao je 13 poena i sedam skokova.


Reci što misliš!