Sport

Košarka, NBA liga

NBA: Šarićevih 9 poena u pobjedi Philadelphije, Hezonja ubacio 11 u porazu Orlanda

NBA: Šarićevih 9 poena u pobjedi Philadelphije, Hezonja ubacio 11 u porazu Orlanda
AP Images

Hrvati nisu bili posebno raspoloženi na NBA parketima sinoć, svojim 28. dvoznamenkastim učinkom predvodio ih je Mario Hezonja. I dok je dvoznamenkasti Hezonja upisao poraz s Magicom, jednoznamenkasti Dario Šarić je slavio s Philadelphia 76ersima

Iako su napadi više-manje zakazali sinoć u Orlandu, Boston Celticsi se barem mogu pohvaliti dobrom obranom, koja im je uvelike pomogla do pobjede 92:83 u gostima kod Magica. Kroz prve tri četvrtine kreirala je momčad Brada Stevensa dovoljnu prednost pa niti rezultat 31:17 za Magic u posljednjoj dionici igre nije ugrozio pobjedu Celticsa. Doduše, prerano su starteri završili na klupi pa ih je Stevens morao vraćati na parket.

"Nije bilo lijepo. Očito je kako smo promašili more šuteva, ali naša je obrana bila prilično dobra", rekao je Stevens nakon pobjede u Orlandu.

Celticse su sa po 17 koševa predvodili Terry Rozier i Greg Monroe, 15 je koševa uz devet skokova pridodao Al Horford. Gosti zbog bolnog koljena nisu mogli računati na Kyrieja Irvinga.

Shelvin Mack je bio najučinkovitiji kod Magica sa 16 poena i sedam skokova. Po 13 su ubačaja dodali Jonathon Simmons i DJ Augustin, na 12 se zaustavio Nikola Vučević.

U šuterski slabu večer Magica prikladno se uklopio i Mario Hezonja. Nastupio je kao starter, odigrao 28 minuta i za to vrijeme ubilježio 11 koševa (2/2 za 1, 3/5 za 2, 1/6 za 3), četiri skoka, asistenciju i tri ukradene lopte. 28. put ove sezone Hezonja je bio dvoznamenkast.

Najvažnija stvar koju je Brett Brown istaknuo nakon tijesne pobjede Philadelphia 76ersa protiv Brooklyn Netsa 120:116 bila je činjenica kako su njegovi momci izdržali u napetoj završnici i izvukli pobjedu. Istaknuo je kako je to važna lekcija pred doigravanje jer često su takve utakmice 76ersi gubili.

Sinoć tomu nije bio slučaj, pred prepunom dvoranom na najbolji je mogući način 24. rođendan proslavio Joel Embiid. Iako ga šut iz igre nije išao (6/23) za razliku od onog s linije slobodnih bacanja (11/11) Embiid je s 24 poena predvodio Sixerse. Ubilježio je učinak karijere s 19 skokova, a dodao je i četiri asistencije, ukradenu loptu i dvije blokade od kojih je jedna bila u samoj završnici.

JJ Redick je dodao 23 poena, Ben Simmons je plesao oko triple-double učinka, zaustavio se na 21 poenu, osam skokova, 12 asistencija i tri ukradene lopte. Dario Šarić nije odigrao posebno dobru utakmicu, u 28 minuta na parketu ubilježio je devet poena (3/7 za 2, 1/3 za 3) te dodao šest skokova i dvije ukradene lopte.

Kod Netsa valja istaknuti 21 koš i deset skokova Hollis-Jeffersona, 18 je poena uz 11 skokova pridodao Carroll. Caris Levert je solidno iskoristio priliku s klupe i ubacio 16 poena.

Opširnije na sportnet.rtl.hr


Reci što misliš!