Sport

FC Barcelona

Kako je Ousmane Dembele proigrao uz Messija

Kako je Ousmane Dembele proigrao uz Messija
Manu Fernandez / AP

Francuz je imao problematičan početak u Barceloni, ali Messi ga je uzeo pod svoje, a pod budnim okom velikog učitelja napokon je uspio proigrati

Nakon nesretnog početka, početka s ozljedom u Barceloni, Ousmane Dembele napokon pronalazi svoju igru. A njegovo partnerstvo s Messijem je ono što daje posebnu nadu momčadi uoči ključnog dijela sezone.

Uvijek zahtjevni Camp Nou malo pomalo otkriva što sve Dembele može ponuditi. Bivši igrač Borussije je protiv Chelseaja u srijedu zabio svoj prvijenac u Barcinom dresu, sjajnom završnicom nakon što mu je Messi otvorio put prema golu.

Izuzetna pohvala koji je Messi dao Dembeleu dokaz je da ga je Barcin vođa uzeo pod svoje. Posljednjih nekoliko tjedana Argentinac je tražio svog suigrača, pokušavao ga nježno uklopiti u zahtjeve jednog od najvećih klubova svijeta nakon što se toliko mučio na početku.

Dembele je doveden isključivo iz jednog razloga: da zamijeni Neymara - Messijevog velikog prijatelja na terenu, ali i izvan njega. Iako se zbog problema s ozljedama Francuz nije mogao uklopiti sve do nedavno, znakovi rastućeg razumijevanja s Messijem su se vidjeli kod njegovog prvijenca. Messi se oslobodio Cesca Fabregasa i krenuo prema golu Thibauta Courtoisa, ali je pri svakom koraku u perifernom pogledu pratio Dembelea.

U isto vrijeme, Luis Suarez je bacio mamac inteligentnim dijagonalnim utrčavanjem, a Chelseajeva obrana je nasjela. To je ostavilo široki slobodan prostor na desnoj strani Dembeleu, a nakon što mu je Messi dodao savršeno točnu loptu, namjestio je svoj nišan i smjestio loptu iza Courtoisovih leđa za drugi gol večeri.

Naravno, ta veza između iskusnog učitelja i mladog učenika se nije pojavila iz vedra neba. Messi već neko vrijeme na terenu traži novog klinca. Dembele je 11. veljače krenuo u prvoj postavi prvi put nakon ozljede, a od tada je sve jači i jači. 

U prvoj utakmici protiv Getafea je ušao umjesto Paca Alcacera, zauzeo mjesto na desnom krilu, a posebno je dobro povezan bio s Ivanom Rakitićem i Sergijem Robertom. Messi je tada Dembeleu dao jednu dobru loptu i bila je to samo naznaka onoga što će uslijediti.

Opširnije na Goal.com


Reci što misliš!