Sport

nogomet, bundesliga

Rebić strijelac u pobjedi, a Kramarić u remiju

Rebić strijelac u pobjedi, a Kramarić u remiju
Twitter / @achtzehn99

U 27. kolu Bundeslige hrvatski nogometaši Ante Rebić i Andrej Kramarić pružili su odlične partije. Obojica su upisali po jedan pogodak i asistenciju

Hoffenheim je u subotu u gostima kod Borussije Moenchengladbach odigrao 3-3, iako je tri puta vodio. Hoffenheim je poveo u 13. minuti, Andrej Kramarić je izveo korner, a Benjamin Huebner glavom trese mrežu. Domaćini su poravnali u 33. minuti, a strijelac je bio švicarski Hrvat Josip Drmić.

Hoffenheim ponovno vodi u 58. minuti nakon što je Kramarić zabio iz penala. No, Borussia Moenchengladbach opet izjednačuje u 72. minuti pogotkom Larsa Stindla. Ipak, minutu kasnije Florian Grillitsch pogađa za novo vodstvo Hoffenheima 3-2. No, ni to nije bilo dovoljno, jer je u 90. minuti stoper Borussije Matthias Ginter zabio za konačnih 3-3.

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač uspješno vodi Eintracht prema Ligi prvaka, što bi bio ogroman uspjeh za klub iz Frankfurta. Eintracht je kod kuće dobio Mainz s 3-0, a hrvatski napadač Ante Rebić, koji je za Eintracht igrao do 71. minute, pružio je odličnu partiju.

Domaćini su poveli već u 6. minuti golom Kevina Princea Boatenga. Na 2-0 povisio je Luka Jović u 23. minuti nakon dodavanja Rebića. U 41. minuti Rebić se upisao u strijelce. Nakon prodora kroz sredinu hrvatski nogometaš preciznim udarcem sa 17 metara pogađa gol za konačnih 3-0.

Kramarić je ove sezone u Bundesligi upisao 9 golova i 4 asistencije, a Ante Rebić je ostvario 6 golova i 3 asistencije.

Hamburger, koji se bori za opstanak, je na domaćem terenu protiv Herthe izgubio s 1-2, te je ostao na predzadnjem mjestu s 18 bodova. HSV nije upisao pobjedu u posljednjih 14 utakmica, a ima najlošiji napad u ligi, koji je zabio samo 19 golova u 27 kola.

Hamburger je u ponedjeljak otpustio trenera Bernda Hollerbacha, koji je na kormilu HSV-a izdržao samo sedam tjedana, a momčad će do konca sezone voditi Christian Titz. Bivši europski prvak (iz 1983. godine) nikada nije ispao iz Bundeslige, ali posljednjih nekoliko sezona morao se boriti za opstanak. Tako je u sezonama 2013/2014. i 2014/2015. opstanak izborio nakon razigravanja.


Reci što misliš!