Sport

Košarka, HT Premijer liga

Fenomenalni Remi Barry donio važnu pobjedu Jazinama

Fenomenalni Remi Barry donio važnu pobjedu Jazinama
Marin Sušić

Košarkaši Jazine Arbanasa vode tešku i grčevitu bitku za ostanak u najvišem rangu hrvatske klupske košarke, a danas su na krilima nezaustavljivog Remija Barryja slavili nad jednim od izravnih konkurenata, sinjskim Alkarom

Remi Barry postigao je čak 43 koša uz odličan šut iz igre 16/23. Da je slobodna bacanja šutirao malo bolje od 5/14, mogao je premašiti i brojku od 50 koševa! Uz sjajnu šutersku večer, Francuz je imao podjednako kvalitetnu skakačku večer te je dohvatio čak 18 lopti. Više nego dovoljno za valorizaciju od 42 indeksna poena. Zasigurno predstava o kojoj će se dugo pričati.

Što se utakmice tiče, Jazine su tijekom cijelog prvog poluvremena bile u zaostatku, no kad je Barry u 23. minuti pogodio tricu za izjednačenje 50-50, stvari su krenule na bolje po domaćina. Samo 4 minute kasnije, Jazine su već imale 10 koševa viška na svome kontu i pobjeda više u niti jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Na kraju su košarkaši Jazina slavili s rezultatom 93-86 i tako došli do svoje treće ovogodišnje pobjede, a isto toliko imaju Zagreb i Ribola Kaštela. Alkar i Hermes Analitica imaju po dvije pobjede više. Velika bitka za ostanak se stoga nastavlja...

Uz sjajnog Remija Barryja, raspoložen je bio i Mirza Sarajlija koji je postigao 23 koša. 11 je dodao Marin Zrnić, 6 Franko Šango, a po 5 Goran Fodor i Teo Petani.


Reci što misliš!