Sport

incident na gripama

Kalajžić: Samo sam htio smiriti situaciju i šaka mi je doletjela u glavu

Kalajžić: Samo sam htio smiriti situaciju i šaka mi je doletjela u glavu
KK Split

Nemili incident u kojem su s jedne strane sudjelovali Pavle Marčinković i Mate Kalajžić, a s druge strane Preston Knowles, zasjenio je pobjedu Zadra nad Splitom s rezultatom 120-88

Kako se na snimci jasno vidi, Marčinković je prvi odgurnuo Knowlesa, na što mu je Amerikanac uzvratio istom mjerom, a kad su poletjele i šake, Kalajžić je pokušao stati u obranu svom suigraču i bivšem igraču Zadra, no Preston ga je jednim potezom nokautirao.

"Nisam išao s borbenim stavom prema njemu, nego razdvajati. Da sam se krenuo potući s njim, možda bi me ugasio na 20 minuta. Ovako me samo poškakljao", kazao je Kalajžić za Slobodnu Dalmaciju nakon incidenta.

Ako ćemo suditi po snimci, čini se kako je Kalajžić uistinu pokušao samo odgurnuti Knowlesa što dalje od Marčinkovića, no nakon što se krv već zakuhala zbog poteza nekadašnjeg dokapetana Zadra, ispada kako je u tom trenutku donio krivu odluku.

Nažalost, Knowles je reagirao kako je reagirao i po svemu sudeći će ga stići stroga kazna, no Kalajžić sada žali što udarac nije bio jači kako bi i kazna bila stroža:

"Žao mi je što mi glava nije pukla malo jače, možda bi tad Knowles bio kažnjen sve do doigravanja", dodao je Kalajžić.

Za Knowlesov potez nećemo tražiti opravdanja budući da je ono što smo vidjeli više primjereno boksačkom ringu nego košarkaškom parketu. Za očekivati je stoga kako će ga dopasti nekoliko utakmica suspenzije, no u ovom slučaju Disciplinska bi komisija morala jednako strogo kazniti i onoga tko je čitavi incident i započeo.

Nadamo se kako će video zapis kojega je emitirao portal Sport 023 doći i do Saveza.

"Bilo je međusobnog kontakta i guranja. Preston je dosta eksplozivan i shvatio je guranje Marčinkovića napadom na sebe. Nije mi drago jer smo sportski djelatnici, a i utakmica je bila prenošena na televiziji. A ta isključenja, ne bi suci to radili bez razloga, takve su propozicije", kazao je poslije susreta Aramis Naglić.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti