Sport

u iščekivanju sankcija za događaje u splitu

KK Zadar će stati u zaštitu Prestonu Knowlesu

KK Zadar će stati u zaštitu Prestonu Knowlesu
KK Split

Dalmatinski košarkaški derbi između Zadra i Splita odigran je sinoć na Gripama, a ostao je u sjeni tučnjave u kojoj su s jedne strane sudjelovali Pavle Marčinković i Mate Kalajžić, a s druge Preston Knowles

Disciplinska komisija Hrvatskog košarkaškog saveza još uvijek vijeća o kaznama za aktere sinoćnjeg incidenta, a mi smo u međuvremenu za komentar zamolili direktora Košarkaškog kluba Zadar, Željka Žilaveca.

"Apsolutno ne želimo osuđivati Prestona Knowlesa, ali u ovom trenutku ne možemo niti opravdavati njegov postupak jer ne podržavamo nikakav oblik nasilja na sportskim terenima. Kad Savez donese odluku o kažnjavanju, a ona je nažalost neizbježna, imat ćemo širu sliku čitavog događaja i moći ćemo konkretnije o njemu govoriti i donositi sudove. Želim naglasiti da je Knowles igrač koji kvalitetno odrađuje svoj posao u klubu i bit ćemo mu potpora. Prihvatit ćemo sankcije od strane Saveza u nadi da će biti pravedne, ali ćemo i stati iza našeg igrača. Opširnije ćemo o ovoj temi moći govoriti tek nakon odluke Saveza."

Prema prvim informacijama koje je prenio portal Sport 023, kazne bi trebale biti izrečene do kraja dana, pa bismo onda uskoro mogli saznati i točno stajalište kluba, kako prema navedenom incidentu, tako i prema odluci Saveza.


Reci što misliš!