Sport

Tenis

WTA Miami: Martić protiv Davis, Osaka u 1. kolu na Serenu Williams

WTA Miami: Martić protiv Davis, Osaka u 1. kolu na Serenu Williams
Wilson Tennis

Od srijede, 21. ožujka, započinje veliki teniski turnir Miami Open, na kojem će se kao i protekla dva tjedna u Indian Wellsu, za nove naslove boriti i tenisačice i tenisači.

U glavnom ždrijebu turnira tenisačica najbolja hrvatska igračica Petra Martić za suparnicu u 1. kolu dobila je Amerikanku Lauren Davis, a Donna Vekić će igrati protiv Talijanke Camile Giorgi.

Uspije li proći Davis, Petra Martić će u 2. kolu igrati protiv 15. nositeljice, Francuskinje Kristine Mladenović. Donna Vekić bi u slučaju pobjede nad Giorgi za suparnicu u 2. kolu imala 24. nositeljicu, Ruskinju Jelenu Vesninu.

Petri i Donni će se kroz kvalifikacije pokušati pridružiti Jana Fett. U prvom kolu suparnica joj je Čehinja Barboba Krejčikova.

Jedan od najintrigantinijih dvoboja 1. kola glavnog turnira bit će obračun iznenađujuće pobjednice Indian Wellsa, 20-godišnje Japanke Naomi Osake, i vlasnice 23 Grand Slam naslova, 36-godišnje Amerikanke Serene Williams koja se u Indian Wellsu vratila tenisu nakon poroda i stigla do 3. kola u kojem ju je pobijedila starija sestra Venus.

Dodatnu draž ovom dvoboju daje činjenica da je trener Naomi Osake Aleksandar Bajin, koji je bio dugogodišnji sparing partner Sereni Williams. Pobjednica tog dvoboja u 2. kolu ide na 4. tenisačicu svijeta, Ukrajinku Jelinu Svitolinu.

Nagradni fond turnira tenisačica je gotovo 8 milijuna dolara, od čega će pobjednica osvojiti 1,34 milijuna i 1000 WTA bodova.


Reci što misliš!