Sport

Doigravanje, ABA liga

Jure Zdovc: Dali smo Budućnosti pobjedu

Jure Zdovc: Dali smo Budućnosti pobjedu
Igor Kralj/PIXSELL

U prvoj utakmici play-offa ABA lige, Budućnost je na svom terenu, nakon drame u posljednjoj minuti, svladala Cedevitu s 84:83

Iznimno nezadovoljni i razočarani bili su košarkaši Cedevite nakon jučerašnjeg poraza od Budućnosti. Iako su imali sve u svojim rukama u posljednjoj minuti, na kraju su morali priznati poraz od prilično nervozne Budućnosti.

Posebice ogorčen i bijesan bio je trener Jure Zdovc koji opravdano smatra da je njegova momčad mogla doći do velike prednosti.

"Vidim da igrači Budućnosti još slave i plješću. Morali bi nama pljeskati za gluposti. Dali smo im tu pobjedu. Zbog toga sam jako ljut, ali što je tu je. Nažalost, utakmica je završila kako je. Vode 1-0 i idemo dalje. Treba to što brže zaboraviti. Pokazali smo da imamo kvalitetu, da možemo igrati i da smo bili još malo pametniji sigurno bi dobili. Na papiru je sada Budućnost u psihološkoj prednosti jer vodi 1-0. Ako izgube, oni još imaju treću utakmicu kod kuće", rekao je za službene stranice kluba Zdovc.

Vjerojatno ključan potez u završnici utakmice bila je trica Nemanje Gordića. Iako su igrači Cedevite znali kakav Gordić ima šut, uostalom 29-godišnji playmaker je i igrao za zagrebački klub, ostavili su ga samog na šutu.

"Ljuti me najviše Gordićeva trica jer smo mu jednostavno dopustili tako lagan šut, mada smo se točno pripremili i rekli kakvu obranu igramo, tako da mi to ne ide u glavu. To je bila točka na i, uz sve neke gluposti u obrani jer ipak smo primili 80 poena, a to je po meni previše. Imali smo dosta dobar napad, ali to je bila ona točka na i", zaključio je trener Cedevite.

U redovima Cedevite najbolji su bili Will Cherry, koji je slabo odigrao završnicu susreta i Demetris Nichols.

"Na kraju utakmice napravili smo mentalne pogreške. Tijekom utakmice smo većinom bili u ritmu. U zadnje dvije minute bilo je teško zabiti i promašili smo dva slobodna bacanja. Bili smo u ritmu cijelu utakmicu, no moramo igrati 40 minuta, a ne 38 i pol. No, to se događa. Obje momčadi su se borile. Budućnost je pobijedila na svojem domaćem terenu, a sada mi moramo pobijediti u Zagrebu. To i planiramo napraviti", optimistično je najavio Nichols.


Reci što misliš!

 Izdvojeno