Sport

Zbog navijačkih nereda

UEFA pokrenula postupak protiv Marseillea i Lyona

UEFA pokrenula postupak protiv Marseillea i Lyona

Europska nogometna federacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv francuskih klubova Marseillea i Lyona zbog divljanja njihovih navijača na utakmicama Europske lige.

Navijači Lyona sukobili su se s policijom uoči uzvratne utakmice osmine finala protiv moskovskog CSKA. Do nereda je došlo ispred stadiona, a u izgredima je ozlijeđeno nekoliko navijača, ali i policajaca. Lyonu prijeti kazna i zbog pirotehnike, rasističkih povika, te loše organizacije utakmice.

"To nisu bili navijači Lyona već huligani koji su došli izazivati nerede. Među njima nema članova našeg navijačkog kluba," poručili su iz kluba.

Marseille se našao na udaru disciplinskih organa zbog divljanja njegovih navijača na tribinama stadiona San Mames za vrijeme utakmice protiv Athletic Bilbaoa. U divljanju navijača OM-a stradala su dva redara.

Marseille je bio uspješniji od Athletica i plasirao se u četvrtfinale, dok je Lyon ispao od CSKA.

OM-u i Lyonu prijeti i kazna Francuskog nogometnog saveza zbog tučnjave igrača na koncu njihovog nedjeljnog međusobnog ogleda na stadionu Velodrome. Lyon je slavio 3-2, a po izlasku igrača s travnjaka došlo je do naguravanja i tučnjave.

Sve je zakuhao branič Lyona Marcelo koji je provocirao domaće navijače nakon čega ga je napao Adil Rami, a potom su se u gužvu uključili i ostali igrači oba sastava.


Reci što misliš!