Sport

futsal

Školski 'Vatreni' u finalu Svjetskog prvenstva protiv Brazila

Školski 'Vatreni' u finalu Svjetskog prvenstva protiv Brazila

Nakon jučerašnje uvjerljive pobjede nad Francuzima s rezultatom 2:0, hrvatski srednjoškolci danas će se boriti za zlato i naslov novog Svjetskog prvaka u futsalu. Branitelji naslova, veliki Brazil, čeka ih na drugoj strani terena, a utakmica je na rasporedu u 16 sati

Iako u izraelski Rishon Le Zion nisu stigli kao favoriti za zlato, odličnom igrom i borbenim duhom, naši su mladi predstavnici uspjeli nadvladati sve protivnike. Očekivala se teška utakmica  protiv momčadi Francuske, no sjajni Aleksandar Matošević zabio je dva gola te odveo naše “Školske Vatrene“ u finale. Neće biti nimalo lako protiv odličnog Brazila koji ove godine brani naslov Svjetskog školskog prvaka u futsalu i to u obje kategorije.

Tvrda i zanimljiva utakmica protiv Francuza, hrvatski mladi sportaši izborili su se za odlazak u Izrael pobjedama na Završnici državnog prvenstva u futsalu prošle godine, a to su djevojke iz Srednje škole Koprivnica i mladići iz Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu iz Pule.

Svjetsko školsko futsal prvenstvo u Izraelu odvija se pod pokroviteljstvom Međunarodne školske sportske federacije, a natječe se ukupno 15 muških te 9 ženskih ekipa iz Belgije, Brazila, Cipra, Kine, Hrvatske, Francuske, Gruzije, Turske, Francuske, Mađarske, Slovačke, Turske, Italije i domaćina Izraela. 


Reci što misliš!