Sport

Košarka, NBA liga

LeBron James: Žižić je na pravi način iskoristio svoju priliku

LeBron James: Žižić je na pravi način iskoristio svoju priliku
cavsnation

Ante Žižić na pravi način iskoristio je priliku koja mu se ukazala nakon ozljeda koje su zadesile Cavse. Larry Drew, pomoćni trener Cavsa, hvali Žižića i tvrdi kako je zaslužio igrati

Nakon što je dugo balansirao između Canton Chargea i Cleveland Cavaliersa, a kada bi i bio u Cavsima uglavnom je sjedio na klupi bez minutaže, Ante Žižić iskoristio je priliku nakon što su uslijedile ozljede u centarskoj liniji.

I u pobjedi protiv Milwaukee Bucksa Žižić je bio vrlo dobar, a hvalio ga je i pomoćni trener Larry Drew koji će neko vrijeme mijenjati Tyronna Luea dok njega neće biti uz momčad zbog zdravstvenih problema.

"Žižić je u posljednjih nekoliko tjedana pokazao da zaslužuje biti na terenu. Vraća se i Tristan i trenutno ne znam kako ćemo ih koristiti, ali to su ugodne brige kakvih dosad nismo imali. Žižić je velik i vrlo je aktivan u reketu, ide na loptu i odlično završava na obruču. To je ugodan problem koji imamo jer je pokazao u proteklim utakmicama da zaslužuje igrati i morat ćemo donijeti odluke."

Zadovoljan Žižićevim učinkom je i LeBron James, čovjek koji vuče konce u Cavsima i nosi ovu momčad.

"U ovoj ligi je sve u korištenju prilika. Igrači su se ozlijedili, dobio je priliku igrati i dobro ju je iskoristio. Dobro završava akcije u reketu, donio nam je skok u napadu, blokira šuteve što su ključne stvari."

Drew objašnjava zašto je Žižićev učinak ranije bio slabiji te je zadovoljan načinom na koji je iskoristio priliku.

"Prije mjesec dana bio je u teškoj situaciji, igrao je vrlo malo i tako je jako teško uhvatiti ritam, ali ono što smo tražili od njega kada smo ga stavljali u igru, napravio je. Sada smo bili u situaciji da smo ga trebali na terenu jer smo bili vrlo limitirani na visokim pozicijama. Igrao je i uhvatio ritam, ostali igrači su ga tražili jer znamo da je odličan finišer s obje ruke. Itekako je iskoristio pruženu priliku. Stalno govorimo onima koji manje igraju da moraju biti u svakom trenutku spremni jer nikada ne znate kada ćete baš vi dobiti priliku. Imali smo problema s ozljedama, morao je igrati i odgovorio je iznimno dobro."


Reci što misliš!