Sport

košarka, ht premijer liga

Knowlesu 7, Marčinkoviću 5 a Kalajdžiću 2 utakmice neigranja

Knowlesu 7, Marčinkoviću 5 a Kalajdžiću 2 utakmice neigranja
KK Split

Disciplinsko tijelo HKS-a donijelo je odluku o kaznama vezano uz incident na utakmici 19. kola HT Premijer lige između košarkaša Splita i Zadra odigranoj na Gripama.

Priopćenje prenosimo u cjelosti.

”Obzirom na nemili događaj koji se dogodio u košarkaškom prvenstvu Hrvatske na utakmici XIX. kola Hrvatski Telekom Premijer lige između košarkaškog kluba „Split“ i košarkaškog kluba „Zadar“, a na kojoj je došlo do fizičkog obračuna između igrača Splita i Zadra, ovim putem dajemo priopćenje za medije i cjelokupnu javnost.

KK Split i KK Zadar kažnjeni s po 50 tisuća kuna

Temeljito analizirajući snimku događaja, a nakon prikupljenih svih dokaza, činjenica i informacija te uzimajući u obzir sve okolnosti slučaja, prijašnja ponašanja i nekažnjavanja igrača, ponašanje igrača tijekom incidenta te posljedice fizičkoga obračuna koje nisu rezultirale tjelesnim ozljedama, donesena je odluka o sankciji kako bi se postigla svrha generalne i specijalne prevencije i represije prema igračima koji su inicirali navedena događanja. Odluka, a koja je sastavni dio Priopćenja povjerenika za natjecanje HKS-a, glasi:

Zbog fizičkog napada igrača KK Split Pavla Marčinkovića i Mate Kalajžića na igrača KK Zadar Prestona Knowlesa kažnjava se KK Split prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja sa 50.000,00 kn.

Zbog fizičkog napada igrača KK Split Pavla Marčinkovića na igrača KK Zadar Prestona Knowlesa kažnjava se igrač KK Split Pavle Marčinković sa 5 (pet) utakmica ne igranja prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja.

Zbog fizičkog napada igrača KK Split Mate Kalajžića na igrača KK Zadar Prestona Knowlesa kažnjava se igrač KK Split Mate Kalajžić sa 2 (dvije) utakmice ne igranja prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja.

Zbog fizičkog napada igrača KK Zadar Prestona Knowlesa na igrača KK Split Pavlu Marčinkovića i Matu Kalajžića kažnjava se KK Zadar prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja sa 50.000,00 kn.

Zbog fizičkog napada igrača KK Zadar Prestona Knowlesa na igrača KK Split Pavlu Marčinkovića i Matu Kalajžića kažnjava se igrač KK Zadar Preston Knowles sa 7 (sedam) utakmica ne igranja prema čl.72.D-5) Propozicija natjecanja a sve sukladno Propozicijama Hrvatski telekom Premijer lige.

Ovim putem također izražavamo žaljenje zbog predmetnog incidenta te se nadamo kako se takve i slične situacije više neće događati na košarkaškim terenima. Košarka i sport općenito trebaju se temeljiti na načelima sportskog ponašanja i „fair playa“ bez upotrebe fizičke sile ili bilo kakvih drugih oblika neprimjerenih ponašanja.”


Reci što misliš!