Sport

tenis

Bernardi Peri pripao "triler" protiv Lare Arruabarrene

Bernardi Peri pripao
Elizabeth Bai/Tennis Australia

Zadarska tenisačica Bernarda Pera u uzbudljivom je meču protiv španjolske igračice Lare Arruabarrene izborila drugo kolo WTA turnira u Miamiju s pobjedom 2-0 u setovima

Tijekom većeg dijela prvog seta Bernarda je sjajno stajala na terenu, a kad je nakon 'brejka' stigla do prednosti 5-3, činilo se kako ima potpunu kontrolu nad igrom. Nažalost, kad je servirala za set, ušla je u seriju pogrešaka koja joj inače nije svojstvena i tako ispustila sjajnu priliku te je protivnici dopustila da prvo na njezinom servisu smanji zaostatak, a potom i da na svome izjednači na 5-5.

Uz određene poteškoće naša je igračica ipak potvrdila vlastiti servis za 6-5, a kad je Španjolka u sljedećem gemu povela s 40-0 činilo se kako će o pobjednici prvog odlučivati tie-break. Ipak, Bernarda je u pravom trenutku izvukla ono najbolje iz sebe te je nanizala pet poena za pobjedu 7-5.

Drugi je set naša tenisačica otvorila gotovo perfektno te je povela s 5-0, no tada je uslijedila nova serija velikih pogrešaka. Arruabarrena je osvojila iduća četiri gema, od kojih je onaj za 5-2 pri Bernardinom servisu bio 'maratonski' s čak devet promjena prednosti.

Stigla je tako Arruabarrena do servisa za izjednačenje na 5-5, no Bernarda je ponovno zaigrala onako kako zna i umije te je protivnici oduzela još jedan servis i tako meč privela u svoju korist s ukupnih 7-5, 6-4.

Zadranka se tako plasirala u drugo kolo osam milijuna dolara vrijednog turnira u Miamiju, a tamo je čeka belgijska tenisačica i 21. igračica svijeta, Elise Mertens. Ona je ove godine doživjela uspjeh karijere plasiravši se u polufinale Australian Opena, gdje je bolja od nje bila kasnija pobjednica Caroline Wozniacki.

Kao bonus na ovu pobjedu stiže podatak kako će se njome Bernarda plasirati u Top 100 WTA ljestvice, što je na početku sezone bilo i podcrtano kao osnovni cilj. Nemamo što drugo za reći osim našoj sjajnoj tenisačici uputiti iskrene čestitke!


Reci što misliš!