Sport

nogomet, prijateljske utakmice

Olić: Farfan je i dalje vođa Perua

Olić: Farfan je i dalje vođa Perua
Slavko Midzor/PIXSELL

Član stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije Ivica Olić je nakon prvog treninga reprezentativaca u SAD-u u sklopu priprema za prijateljske utakmice protiv Perua u Miamiju u noći s petka na subotu i Meksika u Dallasu u noći s utorka na srijedu izjavio kako je on bio lakšeg intenziteta kako bi se igrači regenerirali nakon puta

"Prvi je trening, bez velikog intenziteta, služio da se uđe u ritam rada i da se dečki regeneriraju nakon puta, kako bismo spremni dočekali utakmice. S obzirom na kasni dolazak i umor, prvu smo večer iskoristili za odmor i spavanje, a kasnije će biti vremena i za druženje", rekao je Olić, koji je potom proanalizirao i prvog suparnika Hrvatske u SAD-u.

"Analizirat ćemo kako bi Peru mogao igrati. Jedan od njihovih najneugodnijih igrača, možda i najbolji - neovisno o godinama - i dalje je Jefferson Farfan koji igra u vrhunskoj formi i trebao bi produžiti ugovor s Ćorlukinim Lokomotivom na još dvije godine. On im je vođa, ali imaju još kvalitetnih igrača, što garantira dobru utakmicu."

Susreti s Peruom i Meksikom, kao i onaj s Brazilom u lipnju, trebali bi biti adekvatna priprema za možda i najveći izazov u skupini Svjetskog prvenstva, okršaj s Argentinom.

"Peru i Meksiko igraju drugačije od europskih momčadi, reprezentativci im dobrim dijelom igraju u ovom dijelu svijeta i sigurno će pokazati kvalitetu koju bruse u češćim susretima s Argentinom i Brazilom. Znali su im čak i pomrsiti račune. Moramo isprobati i alternativne sustave, kako na treningu, tako i na samim utakmicama", najavio je Olić.

Olić smatra kako je izbornik Zlatko Dalić s razlogom je poveo veći broj igrača na američku turneju.

"Kadar je velik, ali imamo dva dvoboja u kratkom vremenu te ćemo uvažiti i neke zahtjeve klubova. Tako će lijepu priliku dobiti i oni koji manje igraju, kako bi se probali nametnuti za konačan popis za Rusiju. Svi su dobro, osim Kramarića koji ima želučanih problema, no vjerujemo da će već od sutra biti u pogonu."


Reci što misliš!