Sport

Boks

Toni Filipi: Sanjam zlato na EP u Rumunjskoj

Toni Filipi: Sanjam zlato na EP u Rumunjskoj
Dino Stanin/PIXSELL

Posljednje pripreme uoči nastupa na Europskom prvenstvu za boksače do 22 godine koje će se održati u Rumunjskoj odrađuje u svom BK Gladijator, zadarski teškaš Toni Filipi

Sve to bod budnim je okom trenera Tome Kadića koji se veseli novim izazovima svog predstavnika.

„Sve ide po planu, ono što smo zacrtali to odrađujemo kako bi na prvenstvu Toni bio u što optimalnijoj formi. Iznimno je motiviran i željan novih pobjeda. Jako puno očekujemo od EP, zna se što je naš cilj, to je zlato ali idemo korak po korak. Riječ je o sportu gdje su prognoze nezahvalne ali svjesni smo koliko vrijedimo i od toga ne bježimo”.

Prvenstvo će trajati od 24. ožujka do 2. travnja. Filipi jedva čeka početak natjecanja.

„Veselim se prvenstvu. Odlično se osjećam i ne krijem da želim otići do kraja. Sanjam zlato i sve ću napraviti da do njega i dođem. Neće biti lako, konkurencija je odlična ali ja gledam samo sebe. Postavio sam sebi cilj koji želim realizirati i bit ću ustrajan na tom putu”.

Prošle godine Filipi je osvojio srebrnu medalju na Europskom prvenstvu za boksače do 22 godine u rumunjskoj Braili. Podijeljenom odlukom sudaca 3:2 u borbi za zlato pobijedio ga je francuski predstavnik Paul Omba Biongolo.

„Dosta je srebra, ovog puta idem korak više, najviše postolje je ono što želim. Respekt svima ali mislim da je stiglo vrijeme i za moj odlazak do kraja na jednom velikom natjecanju”, kazao je na kraju za sport.023 Toni Filipi. 


Reci što misliš!