Sport

Rukomet

Ždrijeb za EP 2020.: Hrvatska u prvoj jakosnoj skupini

Ždrijeb za EP 2020.: Hrvatska u prvoj jakosnoj skupini
Sanjin Strukic/PIXSELL

U norveškom Trondheimu 12. travnja održat će se ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Europsko prvenstvo rukometaša 2020. godine, a hrvatska reprezentacija će biti u prvom jakosnom bubnju

Osim Hrvatske u najjačem razredu bit će Francuska, Njemačka, Slovenija, Danska, Bjelorusija, Mađarska i Makedonija i s tim reprezentacijama ne možemo igrati.

U drugom jakosnom bubnju su Rusija, Češka, Poljska, Island, Srbija i Crna Gora, te dvije od tri reprezentacije (BiH, Nizozemska, Portugal) koje imaju identičan koeficijent.

U trećem bubnju su Latvija, Litva, Švicarska, Slovačka, Ukrajina, Izrael i Turska, te jedna od tri reprezentacije (BiH, Nizozemska, Portugal), a u najslabijem 'razredu' su Finska, Belgija, Estonija, Grčka, Rumunjska, Italija, Kosovo i Farski Otoci.

Na EP će se plasirati po dvije najbolje ekipe iz svake od osam skupina, te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

EP će se održati od 10. do 26. siječnja 2020. u Austriji, Švedskoj i Norveškoj. Na EP već su se plasirali domaćini, te Španjolci koji su slavili na ovogodišnjem europskom prvenstvu koje je održano u Hrvatskoj. 

JAKOSNE SKUPINE:

PRVA SKUPINA: Francuska, HRVATSKA, Njemačka, Slovenija, Danska, Bjelorusija, Mađarska, Makedonija

DRUGA SKUPINA: Rusija, Češka, Poljska, Island, Srbija i Crna Gora, te dvije od tri reprezentacije (BiH, Nizozemska, Portugal)

TREĆA SKUPINA: Latvija, Litva, Švicarska, Slovačka, Ukrajina, Izrael, Turska, te jedna od tri reprezentacije (BiH, Nizozemska, Portugal)

ČETVRTA SKUPINA: Finska, Belgija, Estonija, Grčka, Rumunjska, Italija, Kosovo i farski otoci


Reci što misliš!