Sport

Jedinstvena kadetska liga

Kadeti Zadra uvjerljivo poraženi u metropoli

Kadeti Zadra uvjerljivo poraženi u metropoli
Mate Krezić

Na gostovanju u Zagrebu kod Cedevite, kadeti Košarkaškog kuba Zadar poraženi su s 22 koša razlike, 86-64

Kadeti Cedevite utakmicu su otvorili puno bolje od svojih zadarskih vršnjaka, te su već polovicom prve četvrtine imali prednost 12-1. S dvije uzastopne trice zaostatak je smanjio Gabrijel Majica, no uslijedila je serija domaćina 8-0 s kojom je njihova prednost opet postala dvoznamenkasta.

Sredinom druge četvrtine, koševima Karla Kovačevića, Luke Smoljana, Valona Osmanovića i Duje Brale, Zadrani su zaprijetili i umanjili prednost Cedevite na 27-22, no preokret nismo dočekali pa je domaćin nakon 20 minuta igre vodio s 39-30.

U drugom poluvremenu Cedevita više ništa nije prepuštala slučaju, a kad je 33. minuti povela i s 20 koševa prednosti (65-45), sva eventualna pitanja oko ishoda ovoga susreta bila su riješena.

Trojica igrača u momčadi Zadra bila su dvoznamenkasta, Luka Meštrić, Duje Brala i Luka Smoljan, koji su postigli po 10 koševa svaki. 9 je dodao Gabrijel Majica, 7 Niko Manojlović, dok su po 6 postigli Dino Ninčević i Karlo Kovačević. U strijelce su se upisali još i Edis Korman s 3 koša i Damjan Dobrović s 1.

Zadar je unatoč porazu zadržao četvrto mjesto prvenstvene ljestvice, a ispred su još Cibona, Cedevita i vodeći Split.


Reci što misliš!