Sport

Primera 17/18

Sjajna utakmica na Sanchez Pizjuanu završila remijem: Barcelona kaznila promašaje Seville

Sjajna utakmica na Sanchez Pizjuanu završila remijem: Barcelona kaznila promašaje Seville
Manel Montilla - MD

Odlična utakmica odigrana je na Sanchez Pizjuanu gdje je Sevilla imala priliku prekinuti niz od 36 utakmica Barcelone bez poraza. Andaluzijska momčad imala je dva pogotka prednosti i još nekoliko sjajnih prilika do 88. minute, ali vodeća momčad Primere u nepunoj minuti postiže dva pogotka i dolazi do boda

Svakom nizu prije ili kasnije dođe kraj, a tako se činilo da će biti i večeras na Sanchez Pizjuanu gdje je Sevilla do 88. minute imala dva pogotka prednosti protiv Barcelone. Ipak, katalonska momčad u nepunoj minuti stigla je do poravnanja i produžila niz neporaženosti u Primeri na 37 utakmica.

Andaluzijska momčad igrala je kudikamo bolje većim dijelom susreta, mogla postići još poneki pogodak, no nije uspjela na što je uslijedila kazna na drugoj strani.

Iako je Leo Messi bio potpuno spreman za večerašnju utakmicu Ernesto Valverde nije ništa želio riskirati uoči prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka. Ipak, nakon dva gola zaostatka bio je prisiljen ubaciti Argentinca koji mu vraća na pravi način.

Dvije i pol minute trebale su Barceloni da stvori prvu veliku priliku na susretu. Bivši Liverpoolov dvojac Philippe Coutinho - Luis Suarez kombinirao je u na suparničkoj polovici, a Urugvajčev udarac obranio je Sergio Rico. Isti je igrač osam minuta imao još jednu vrlo dobru priliku, nakon krasne akcije pucao je malo pored gola.

Nakon što je gostujuća momčad bolje krenula u susret, u nastavku prvog poluvremena snage na terenu su se prilično izjednačile. Dapače, Sevilla je bila nešto opasnija, a to je okrunila u 36. minuti. Joaquin Correa proigrao je gotovo neometanog Franca Vazqueza koji iz blizine matira Ter Stegena.

Pet minuta po ulasku u drugo poluvrijeme vratar Barcelone po drugi je puta bio prisiljen vaditi loptu iz mreže. Pucao je Sergio Escudero iskosa, njegov udarac obranio je Ter Stegen, no lopta se odbila do Luisa Muriela koji je iskoristio statičnost Barcelonine obrane i gotovo neometan zatresao suparnički gol. Već u 55. minuti Sevilla je mogla i do trećeg pogotka, no Gerard Pique očistio je loptu s crte, da bi u nastavku akcije Vazquez pogodio vanjski dio mreže.

Ulaskom Messija u 58. minuti malo se probudila i Barcelona koja je ubrzo mogla smanjiti zaostatak. Jordi Alba proigrao je Suareza koji nije uspio najbolje zahvatiti loptu i pogodio je samo okvir gola. Nakon toga uslijedile su dvije jako dobre prilike domaćina koji nije uspio iskoristiti prorijeđenu protivničku obranu.

I jedna i druga momčad bile su blizu pogotka u narednom periodu, stativu je pogodio i Ivan Rakitić, no do promjene rezultata nije došlo sve do 88. minute kada je nakon kornera loptu u gol ugurao Luis Suarez. Potpuni šok za domaćina uslijedio je tek nepunu minutu kasnije kada je sjajno s dvadesetak metara neobranjivo pogodio Messi.

Rezultat se do kraja nije promijenio. Rakitić je odigrao vrlo dobrih 90 minuta u dresu Barcelone.


Reci što misliš!