Sport

Nogomet, liga prvaka

Liga prvaka: Bayern sretno do pobjede u Sevilli

Liga prvaka: Bayern sretno do pobjede u Sevilli
Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

U prvom dvoboju četvrtfinala Lige prvaka Bayern je u gostima slavio kod Seville s 2-1 (1-1) i stekao veliku prednost pred uzvrat 11. travnja u Muenchenu

Za Sevillu je zabio Pablo Sarabia (32), dok su golove za Bavarce dali Jesus Navas (37-autogol) i Thiago Alcanatara (70). 

Bayern je napravio veliki korak ka polufinalu i prekinuo neugodnu seriju jer je njemački prvak izgubio zadnja četiri gostovanja u Španjolskoj. Sevilla je u svom prvom četvrtfinalu najelitnijeg europskog natjecanja još od 1958. godine nadigrala Bayern u prvom dijelu, a potom nesretno primili dva gola, pa će Andalužani teško ponoviti osminu finala kada su uzbacili slavni Manchester United.

Sevilla se nije uplašila slavnog Bayerna i bila je bolja na otvaranju susreta, a u 20. minuti Sarabia je imao veliku priliku koju je upropastio šutem tik uz vratnicu. Ipak, napadač Seville se iskupio golom u 32. minuti kada je Escudero ubacio, a Sarabia primio loptu prije braniča Bayerna Bernata i lako pogodio mrežu. Bayern je brzinski i vrlo sretno izjednačio - ubačaj Riberya u 37. minuti s lijeve strane skrenuo je branič Seville Navas i lopta je prevarila vratara Soriju. 

U 55. minuti je pokušao udarcem iz daljine James, koji je ušao u igru umjesto ozlijeđenog Vidala, pa je vratar Seville obranio zicer Martinezu, no Bayern je ipak poveo u 68. minuti. Ribery je ubacio s lijeve strane, a na drugoj stativi zaboravljeni Thiago Alcantara glavom pogađa iz blizine, opet uz mali dodir braniča Seville Escudera, za preokret na Sanchez Pizjuanu. U 81. minuti veliku šansu je imao Ramirez, a njegov šut u sami kut brani vratar Ullreich. 

SEVILLA - BAYERN MUENCHEN 1-2

Pred 41.000 gledatelja na stadionu Sanchez Pizjuan sudio je Davide Orsato (Italija). 

Strijelci: 1-0 Sarabia (32), 1-1 Navas (37ag), 1-2 Thiago Alcantara (68)

SEVILLA: Soria - Navas, Kjaer, Lenglet, Escudero- Pizarro, N'Zonzi, Vazquez - Correa (Ramirez, 78), Sarabia, Ben Yedder (Muriel, 80).

BAYERN: Ulreich - Kimmich, Hummels, Boateng, Bernat (Rafinha, 46)- Alcantara, Martinez, Vidal (James, 36) - Ribéry (Robben, 79), Mueller, Lewandowski.


Reci što misliš!