Sport

Veliki uspjeh naše Zadranke

WTA Charleston: Bernarda Pera ostvarila prvo četvrtfinale u karijeri

WTA Charleston: Bernarda Pera ostvarila prvo četvrtfinale u karijeri
Elizabeth Bai/Tennis Australia

Zadarska tenisačica Bernarda Pera plasirala se u četvrtfinale jakog WTA turnira u Charlestonu. Naša je tenisačica u dramatičnom dvoboju trećeg kola, nakon tri seta i skoro dva i pol sata igre, porazila trenutno 95. igračicu na svijetu, Talijanku Saru Errani rezultatom 6-3, 2-6, 6-4

U prvom setu tenisačice su u čak šest navrata gubile svoj servis gem. U toj situaciji puno se bolje snašla naša tenisačica, koja je nakon rezultata 3-3 odjurila s tri uzastopna gema do prednosti 6-3 nakon prvog seta. 

Drugi set zasluženo je rezultatom 6-2 otišao na stranu iskusne Talijanke, koja je uz prikazanu puno bolju igru našoj tenisačici oduzimala servis u trećoj i sedmoj igri, što joj je donijelo poravnanje rezultata na 1-1 u setovima. 

Nakon dva poprilično uvjerljiva raspleta, teško je uoči posljednjeg seta bilo procijeniti u čiju korist će se situacija bolje razvijati. Talijanka je već u prvom gemu trećeg seta napravila break, na što je naša Bernarda istom mjerom uzvratila tri gema kasnije, za poravnanje rezultata na 2-2.

Pri vodstvu 4-3 za našu predstavnicu, Bernarda sjajnim reakcijama na terenu ponovo dolazi do breaka i prilike da u sljedećem gemu svojim servisom zaključi meč. Nažalost, pritisak je učinio svoje i naša je tenisačica izgubila svoj servis gem bez osvojenog poena. 

Pritisak se tada preselio na drugu stranu, gdje je sada Sara Errani morala osvojiti svoj servis gem kako bi ostala u igri. Bernarda je na najbolji način iskoristila tu situaciju i nakon četiri odigrana poena došla do vodstava 40/15 i svoje prve meč lopte koju je na njeno veliko veselje odmah i iskoristila. 

Velika je to pobjeda za našu Zadranku koja se tako po prvi puta u karijeri plasirala u četvrtfinale nekog WTA turnira. Protivnica u četvrtfinalu biti će joj Amerikanka Madison Keys. Ovakav uspjeh garantira joj i siguran ulazak među sto najboljih tenisačica na svijetu. Čestitamo!!


Reci što misliš!