Sport

Košarka, NBA liga

Bogdanović 'potopio' Warriorse

Bogdanović 'potopio' Warriorse
Facebook / Indiana Pacers

VIDEO: Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović predvodio je Indiana Pacerse do uvjerljive 126-106 domaće pobjede protiv aktualnih NBA prvaka Golden State Warriorsa u četvrtak, on je za 30 minuta provedenih na parketu postigao 28 koševa uz sjajan šut 5-6 za dva i 6-7 za tricu, a ostvario je i tri skoka, dvije asistencije te po jednu osvojenu loptu i blokadu

Bogdanovićev učinak među najboljima je u ovoj sezoni, dva je puta postizao po poen više, protiv Washingtona 5. veljače i protiv Milwaukeeja 5. ožujka, a još se jednom zaustavio upravo na 28 ubačaja, protiv Los Angeles Clippersa 23. ožujka.

Bogdanović praktički nije mogao promašiti, a kako su Pacersi pokazali i veću borbenost od Warriorsa, lako su došli i do druge pobjede u isto toliko međusobnih susreta ove sezone. Uz Bogdanovića, kod domaćih se istaknuo i Victor Oladipo s 21 pogotkom, dok je Kevin Durant predvodio goste s 27 koševa.

Pacersi su i dalje peti u Istočnoj konferenciji s omjerom pobjeda i poraza 47-32, četvrti Philadelphia 76-ersi su na 48-30, dok su Warriorsi sigurni drugi na Zapadu s 57-22.

Aktualni doprvaci Cleveland Cavaliersi velikim su preokretom u završnici utakmice uspjeli na svom terenu svladati Washington Wizardse sa 119-115. Gosti iz glavnog grada SAD-a su šest minuta prije kraja vodili s čak 16 razlike (106-90), no tada je LeBron James krenuo u uragansku završnicu u kojoj je radio gotovo sve na parketu, zabijao je, asistirao i skakao, pa se prednost Wizardsa istopila. Ipak, James je 8.8 sekundi prije kraja pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja za vodstvo Cavsa 117-115 što je ponudilo još jednu priliku Wizardsima. No, njihov najbolji igrač John Wall je, nakon što je krenuo u prodor pod obruč, umjesto da sam završi akciju odlučio pokušati pronaći suigrača na trici. Tu njegovu namjeru osujetio je Cedi Osman koji je presjekao dodavanje i zatim s linije slobodnih bacanja potvrdio pobjedu Cavsa.

James je bio nadomak novom "triple-double" učinku, susret je okončao s 33 poena, 14 asistencija i 9 skokova, dok je Wall za goste ubacio 28 koševa uz 14 asistencija.
Cavsi su ovom pobjedom zadržali treće mjesto na Istoku s 49-30, no odluka o tome koja će momčad završiti kao treća, a koja kao četvrta u toj konferenciji najvjerojatnije će pasti u petak kada će se Sixersi i Cavsi susresti u Philadelphiji. Wizardsi su, pak, propustili poravnati se s Miami Heatom na šestom mjestu Istoka, šesti Heat je na 43-36, a oni na 42-37.

Houston Rocketsi još ranije su osigurali najbolji omjer u ligaškom dijelu sezone i prednost domaćeg terena kroz doigravanje, a u četvrtak su ostvarili još jednu pobjedu svladavši na svom terenu Portland Trail Blazerse s 96-94. Gosti su igrali bez svog najboljeg igrača Damiana Lillarda i to se osjetilo u prvom poluvremenu u kojemu su domaći stigli i do 24 koša prednosti. Rocketsi su prvo poluvrijeme okončali sa 66 postignutih poena, ali su u nastavku neobjašnjivo stali i ubacili još samo 30. Blazersi su to iskoristili i velikom serijom 19-2 u samoj završnici stigli do poravnanja na 94-94. Ipak, Chris Paul je potom uspio pogoditi za 96-94 osam desetinki prije zvuka sirene. U preostalom vremenu CJ McCollum je uspio uputiti šut za tricu, no lopta je pogodila obruč.

U četvrtak su odigrane i dvije važne utakmice za rasplet oko pozicija koje vode u doigravanje na Zapadu, u prvoj je Utah Jazz uvjerljivo na svom terenu nadigrao Los Angeles Clipperse sa 117-95, dok su u drugom Denver Nuggetsi također kao domaćini svladali Minnesota Timberwolvese sa 100-96.

U Salt Lake Cityju domaći su vodili od prve do posljednje minute, imali su i 30 koševa prednosti, a do pobjede koja im praktički osigurava nastup u posezoni vodili su ih Donovan Mitchell s 19 koševa te Rudy Gobert s 15 pogodaka i 10 skokova. Kod Clippersa bolji od ostalih bio je Austin Rivers s 19 poena.

Utah je sada četvrti na Zapadu s 46-33, dok su Clippersi 10. s 42-37 i samo ih još teorija drži u igri za nastup u doigravanju jer s tri utakmice do kraja ligaškog dijela zaostaju za dvije pobjede za Denverom i Minnesotom koji dijele osmo mjesto sa po 44-35.

Susret Nuggetsa i Wolvesa obilovao je preokretima, a gosti zasigurno mogu biti nezadovoljni suđenjem u završnici. Možda i ključni trenutak dogodio se 1:46 minuta prije kraja dvoboja kada je kod vodstva gostiju 93-92 dosuđen sumnjivi šesti prekršaj njihovom najboljem igraču Karl-Anthonyju Townsu na Jamalu Murrayu. Towns je stao pored Murraya, koji je fintirao šut za tricu, s obje noge na parketu i ispruženim rukama, a branič domaćih je inscenirao kontakt na koji su suci nasjeli. U preostalom vremenu domaći su serijom 8-3 stigli do vrijedne pobjede. Murray je s 22 koša predvodio strijelce Nuggetsa, Devin Harris je dodao 20 s klupe, dok je Nikola Jokić sa 16 poena, 14 skokova i 9 asistencija bio blizu novog "triple-doublea". Prije kontroverznog isključenja Towns je postigao 26 poena uz 13 skokova dok je Taj Gibson dodao 17 ubačaja i 14 skokova.

Rezultati:

Indiana - Golden State  126-106
Cleveland - Washington  119-115
Ante Toni Žižić nije ulazio u igru za Cleveland
Utah - LA Clippers 117-95
Houston - Portland 96-94
Milwaukee - Brooklyn 111-119
Denver - Minnesota 100-96


Reci što misliš!