Sport

tenis

Bernarda Pera pružila snažan otpor 14. tenisačici svijeta, no pobjeda joj je izmakla

Bernarda Pera pružila snažan otpor 14. tenisačici svijeta, no pobjeda joj je izmakla
Tennis Australia

U četvrtfinalu jakog WTA turnira u Charlestonu Bernarda Pera poražena je od 14. tenisačice svijeta, Madison Keys. Naša je igračica vodila veliku borbu koja je trajala gotovo 3 sata, a kapitulaciju je potpisala u samoj završnici meča, kada na vlastitom servisu nije uspjela potvrditi prednost od 40-15

Prvi je set favorizirana Keys odradila rutinski te je uz dva oduzeta servisa slavila sa 6-2. Međutim, u drugom smo setu gledali pravu borbu u kojoj je Bernarda pokazala kako nije 'zalutala' u top 100 svjetskog tenisa.

Obje su igračice čvrsto držale svoje servise pa je o pobjednici odlučivao tie-break. U njemu se naša igračica odlično snašla, te je kod izjednačenja 5-5 osvojila poen na servisu protivnice, a potom i potvrdila set na svom servisu.

U odlučujućem setu Bernarda je prva servirala, no nažalost nije osvojila gem. Spasila je dvije brejk-lopte, no treću nije uspjela. Srećom, Bernarda je ekspresno uzvratila i iskoristila svoju prvu prigodu za brejk u čitavom meču za izjednačenje na 1-1.

Sljedeća dva svoja gema Bernarda je rutinski osvojila, a pri vodstvu 3-2 je odigrala sjajan gem na servisu Keys i tako došla do velikog vodstva od 4-2. Svoj sljedeći servis zadarska je tenisačica nažalost otvorila s dvije uzastopne dvostruke servis greške i tako dopustila protivnici da vrati izgubljeni servis i smanji na 4-3, a odmah potom i da izjednači na 4-4. 

Obje tenisačice sačuvale su svoje sljedeće servise, a kod rezultata 5-5, na servisu je bila Bernarda. Povela je s 40-15, no to nažalost nije bilo dovoljno, pa je Keys nanizala četiri uzastopna poena i tako došla u priliku servirati za meč. Igračica kakva je Keys takve prigode ne propušta te je na koncu ipak slavila s ukupnih 6-2, 6-7, 7-5.

Porazu unatoč, turnir u Charlestonu iz Bernardine perspektive može biti proglašen velikim uspjehom. Po prvi put u karijeri igrala je u četvrtini finala jednog WTA turnira što je donijelo 89. mjesto na svjetskoj ljestvici. Naravno, to je privremeno stanje koje još uvijek podložno promjenama, te ćemo do ponedjeljka sačekati i službenu potvrdu.

Bernardi ovom prilikom čestitamo na sjajno odrađenom turniru u Charlestonu koji nam daje puno razloga za optimizam u nadolazećim izazovima.


Reci što misliš!