Sport

Primera 17/18

Španjolska: Tri pogotka Messija za novu pobjedu Barcelone

Španjolska: Tri pogotka Messija za novu pobjedu Barcelone
Manel Montilla

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 31. kola španjolskog nogometnog prvenstva vodeća Barcelona je na svom Camp Nou svladala Leganes sa 3-1 (2-0), a sva tri pogotka za pobjednike postigao je Leo Messi

Argentinac je prvi gol postigao majstorski izvedenim slobodnim udarcem sa 20-ak metara iskosa s desne strane. Prebacio je živi zid i svladao nemoćnog vratara Cuellara.

U 32. minuti Ivan Rakitić je presjekao jedno dodavanje u blizini sredine igrališta, proigrao Coutinha, a ovaj idealno poslužio Messija koji je još jednom bio nezadrživ u kaznenom prostoru i preciznim prizemnom udarcem povećao vodstvo Barcelone.

U 68. minuti pogotkom El Zhara gosti iz predgrađa Madrida su vratili rezultatsku neizvjesnost, koju je u 87. minuti, svojim trećim pogotkom, ubio Messi. Akcija je opet krenula od Rakitića na desnoj strani, Dembele je bio posljednji koji je gurnuo loptu Messiju, a Argentinac se jednim potezom oslobodio čuvara i laganim dodirom prebacio Cuellara za konačnih 3-1.

Messi je 30 prvenstvenih nastupa došao do 29 pogodaka, a Barcelona je u 31 utakmici skupila 79 bodova. Drugoplasirani Atletico Madrid zaostaje 12 bodova, a Real 16 bodova.

U nedjelju (16.15 sati) je na rasporedu gradski derbi u kojem će Real ugostiti Atletico. 


Reci što misliš!