Sport

nogomet, liga prvaka

Liverpool potvrdio polufinale Lige prvaka

Liverpool potvrdio polufinale Lige prvaka
Liverpool FC

U uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka nogometaši Liverpoola u utorak su u gostima kod Manchester Cityja pobijedili s 2-1, te su izborili plasmanu u polufinale, jer su i u prvoj utakmici slavili s 3-0

Početak susreta bio je kao iz snova za igrače Cityja, već u 2. minuti su poveli. Stoper gostiju Virgil van Dijk na svojoj polovici je pogriješio, lopta je presječena, a iz polukontre Gabriel Jesus, na dodavanje Raheema Sterlinga, zabija za 1-0.
 
Unatoč rano primljenom pogotku igrači Liverpoola nisu počeli paničariti. Istina, Manchester City je dominirao, ali  gosti su se dobro branili. Tek u 41. minuti prilika za City, Bernardo Silva s ruba šesnaesterca pogađa stativu. Minutu kasnije sporna situacija, Leroy Sane postiže pogodak, ali sudac ga poništava zbog navodnog zaleđa.
 
U samoj završnici prvog poluvremena, u 45. minuti, prva prigoda za Liverpool, ali Alex Oxlade-Chamberlain bio je neprecizan.
 
Po izlasku s terena trener Cityja Pep Guardiola žestoko je prigovarao sucu zbog poništenog pogotka, te je zaradio isključenje pa je drugo poluvrijeme pratio s tribina.
 
Nade Cityja u preokret potopio je u 56. minuti Mohamed Salah. No, glavninu posla odradio je Sadio Mane, a Salah je samo pospremio loptu u mrežu za 1-1. A u 77. minuti još jedan gol Liverpoola. Stoper Cityja Otamendi poklonio je loptu Robertu Firminu koji rutinirano trese mrežu.
 
Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je cijeli susret za Liverpool, pruživši vrlo dobru partiju.


Reci što misliš!