Sport

Košarka, NBA liga

Drugi uzastopni "double-double" Bendera, Šariću rasječena usnica u 13. sekundi

Drugi uzastopni
Screenshot / nba.com

VIDEO: Mladi hrvatski košarkaš, 20-godišnji Dragan Bender drugu je utakmicu zaredom ostvario "double-double" učinak, on je u 124-97 pobjedi Phoenix Sunsa na gostovanju kod Dallas Mavericksa postigao 15 koševa (šut za dva 2-2, trica 3-4, slobodna bacanja 2-3) te sakupio 13 skokova uz po dvije asistencije i blokade za 37 minuta provedenih na parketu

Bender je prije dva dana u porazu od prvaka Golden State Warriorsa ostvario po 14 koševa i skokova.

Susret Dallasa i Phoenixa nije imao rezultatsku važnost, obje momčadi nalaze se na dnu redoslijeda te neće igrati u doigravanju pa se igralo u opuštenijem tonu. Najbolje je pruženu priliku iskoristio krilni igrač Sunsa Alec Peters koji je ušavši s klupe postigao 36 poena uz 9 skokova. Kod domaćih najefikasniji je bio Jonathan Motley s 21 ubačajem.

Bila je ovo posljednja ovosezonska utakmica Sunsa koji su ostvarili omjer pobjeda i poraza 21-61, a Bender je odigrao sve utakmice s prosjekom od 6.5 koševa i 4.4 skoka. Dallas je sezonu okončao s 24-58.

Ivica Zubac dobio je 20 minuta u 99-105 domaćem porazu Los Angeles Lakersa od Houston Rocketsa, a tu je minutažu iskoristio za dva ubačaja (šut za dva 1-3), pet skokova te po jednu asistenciju i osvojenu loptu. Gosti iz Teksasa su  do svoje 65. ovosezonske pobjede stigli zahvaljujući svog razigranom bekovskom paru Chrisu Paulu, koji je ubacio 22 poena, i Jamesu Hardenu koji je postigao 21 koš uz 10 asistencija. Josh Hart s 20 i Andre Ingram s 19 pogodaka bili su najefikasniji kod Lakersa.

Philadelphia 76-ersi ostvarili su 15. uzastopnu pobjedu što je novi klupski rekord svladavši na gostovanju Atlanta Hawkse sa 121-113, a hrvatski reprezentativac Dario Šarić napustio je utakmicu nakon samo 13 sekundi. On je u sudaru pod vlastitim obručem dobio udarac od Johna Collinsa koji mu je rasjekao gornju usnicu te mu je stradao jedan zub. No, i bez Šarića Sixersi su nastavili pobjednički niz zahvaljujući sjajnom šutu za tricu, a strijelce pobjedničkog sastava predvodili su JJ Redick s 28 i Ersan Ilyasova s 26 koševa. Taurean prince je s 27 poena bio prvi strijelac Hawksa.

Sixersi su s omjerom 51-30 treći u Istočnoj konferenciji s pobjedom više i porazom manje od četvrtih Cleveland Cavaliersa, no za potvrdu te treće pozicije morat će ostvariti i 16. pobjedu zaredom kada u srijedu u svojoj dvorani ugoste Milwaukee Buckse.

Bojan Bogdanović dobio je poštedu u posljednjoj ligaškoj utakmici Indiana Pacersa, baš kao i Victor Oladipo te Thaddeus Young, a tako oslabljeni Pacersi pretrpjeli su uvjerljiv 93-119  domaći poraz od Charlotte Hornetsa. Centar gostiju Frank Kaminsky je s 24 pogotka ostvario učinak karijere, dok su Darren Collison, Glenn Robinson III i TJ Leaf sa po 13 ubačaja bili najučinkovitiji kod Pacersa.

Indiana je ligaški dio okončala s omjerom 48-34 te će u doigravanje krenuti s pete pozicije na Istoku, a suparnik u prvom krugu bit će joj Cleveland ili Philadelphia. Charlotte s omjerom 36-46 nije izborila doigravanje. 

Aktualni prvaci Golden State Warriorsi pretrpjeli su težak poraz na gostovanju kod Utah Jazza, domaći je sastav slavio s velikih 40 razlike - 119-79. Već na poluvremenu bilo je 62-33 za Jazz koji je početkom posljednje četvrtine imao i najvećih 45 razlike. Donovan Mitchell je s 22 ubačaja predvodio strijelce Jazza, a Klay Thompson s 23 poena Warriorse.

Warriorsi su s omjerom 58-24 završili kao drugi na Zapadu, dok je Jazz ovom pobjedom stigao na diobu trećeg mjesta Zapada s omjerom 48-33 koji imaju i Portland Trail Blazersi. Upravo je Utah i Portland u svom međusobnom obračunu u Portlandu u srijedu odlučivati koji će od ta dva sastava završiti kao treći na Zapadu te pobjednik skupine Northwest.

U posljednjoj utakmici večeri Washington Wizardsi nadigrali su Boston Celticse sa 113-101 i tako se poravnali s Miami Heatom na vrhu skupine Southeast na omjeru 43-38. Wizardse je do pobjede vodio John Wall s 29 koševa, 12 asistencija i 7 skokova, dok je Jaylen Brown ubacio 27 poena za Celticse. Washington će osvojiti divizijski naslov u slučaju da u srijedu svlada Orlando Magic, a istodobno Miami izgubi od Toronto Raptorsa. Boston je s 54-27 siguran drugi na Istoku.


Reci što misliš!