Sport

Nogomet

HT Prva liga: Rudeš šokirao Rijeku

HT Prva liga: Rudeš šokirao Rijeku
Igor Kralj/PIXSELL

Nogometaši Rudeša priredili su iznenađenje pobijedivši u susretu 29. kola Prve HNL Rijeku sa 4-2 čime su pobjegli sa začelja ljestvice. U drugom susretu dana Osijek je slavio protiv Istru 1961 sa 2-0.

Rudeš i Rijeka odigrali su zanimljivu utakmicu sa šest golova, dva crvena kartona i jednim kaznenim udarcem. Domaćin je nakon svega pet minuta vodio 2-0, Rijeka je dva puta smanjivala na pogodak zaostatka, ali je Rudeš zabio i četvrti pogodak osvojivši iznimno važne bodove u borbi za prvoligaški spas.

Rudeš je ovom pobjedom pobjegao sa začelja ljestvice, a 'fenjer' je prepustio Cibaliji.

Rudeš je poveo u 2. minuti golom Borevkovića, a u petoj minuti je na 2-0 povisio Kamenar. Rijeka je smanjila u 33. minuti preko Hebera kojem je to bio 16 pogodak ove sezone u prvenstvu. U 49. minuti je Budimir zabio za 3-1, a nadu aktualnom prvaku vratio je Pavičić u 61. minuti. 

No, samo pet minuta kasnije gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Župarić koji je pritom skrivio kazneni udarac. Jedanaesterac je sigurno realizirao Budimir za 4-2 postigavši svoj 13. ligaški pogodak. Do kraja utakmice i Rudeš je ostao s igračem manje nakon što je u 87. minuti 'pocrvenio' Pavić.

U drugom susretu Osijek je pobijedio Istru 1961 upisavši tek drugu pobjedu u zadnjih sedam kola. Osijek je poveo u 67. minuti golom Hajradinovića kojem je to bio osmi pogodak ove sezone. Veznjak domaćina je u punom naletu lijevom nogom vrlo atraktivno pogodio sam gornji lijevi kut za 1-0. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika riješio je Gabriel Boban u 88. minuti.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 63 boda, Hajduk je drugi sa 55 bodova, a Rijeka je na trećem mjestu ostala na 54 boda. Osijek je četvrti sa 49 bodova. Rudeš je sada osmi sa 26 bodova, dok Istra 1961 i Cibalija imaju po 24 boda.

REZULTATI:

Osijek - Istra 1961 2-0

Rudeš - Rijeka 4-2


Reci što misliš!