Sport

start u subotu u 21 sat

"Zadar Night Run 2018.": Bliži se spektakularna noćna utrka!

Dino Stanin/PIXSELL

U subotu 21. travnja u 21 sat u Zadru će se održati utrka ''Sport&Moda Zadar Night Run 2018'', a organizatori utrke odlučili su donirati Zakladi Ana Rukavina 10 kuna po svakoj uplaćenoj startnini.

Prijave za utrku i uplata kotizacije moguće su do 19. 4. u 21 sat. Kotizacija za utrku iznosi 50 kn za utrku 2,5 km, 70 kn za utrku na 5 km te 90 kn za utrku na 10 km i iznos mora biti uplaćen na bankovni račun utrke najkasnije do 20. 4.

Zadar Night Run je utrka za trkače rekreativce i natjecatelje, a održava se u samoj gradskoj jezgri. Možete izabrati svoju utrku te trčati 2.5, 5 ili 10 kilometara.

Utrka starta 21. travnja 2018. godine u 21 sat u Foši (kopnena vrata, ul. Među bedemima). Tamo će uoči utrke započeti zabavni program koji će dobro doći za zagrijavanje trkača, uz Insanity ekipu.

Organizatori Triatlon klub Zadar i Škola trčanja Zadar u suradnji s tvrtkom Sport&Moda, ove  godine očekuju do 1500 sudionika. Naime, dok je prve godine sudjelovalo tristotinjak trkača, idućih godina se broj utrostručio i interes za sudjelovanje u ovoj utrci odavno je prešao granice Zadarske županije, a sada i Hrvatske. Jasno je da je ova utka neminovno važna i za predsezonski  turizam našeg grada. To je potpuno razumljivo, jer vizure povijesne gradske jezgre kako danju, tako i noću, jednostavno oduzimaju dah, pa tko ne bi želio protrčati kroz povijest?

Svakako vrijedi istaknuti humanitarni karakter ove utrke koji će pomoći rad Zaklade Ana Rukavina i pridonijeti osvještavanju ljudi o važnosti upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Za sudjelovanje na utrci Sport&Moda Zadar Night Run 2018 dovoljno je popuniti prijavu putem zdnightrun.com i uplatiti startninu.

Organizatori napominju da je broj prijava ograničen pa pozivaju sve zainteresirane da se prijave na vrijeme i podrže ovaj sportsko-humanitarni trkački spektakl.

Ove će godine Sport&Moda Zadar Night Run trčati i slijepi zaposlenici, volonteri i korisnici Centar UP2DATE, koji kažu da 24 sata dnevno žive ''noćni život''. Cilj je promovirati jedinstveni međunarodni ICC kamp za mlade oštećenog vida koji se prvi puta održava u Hrvatskoj, u suradnji sa zadarskim Sveučilištem i gradom Zadrom.

 

Reci što misliš!