Sport

Ugljan Trail

U sklopu Zadar Outdoor Festivala održat će se Trail otoka maslina

U sklopu Zadar Outdoor Festivala održat će se Trail otoka maslina
Boris Kačan

Što je toliko primamljivo i zarazno kod trail i treking utrka?

Uživanje u prirodi, otkrivanje (nepoznatih) staza i puteljaka, kroz najraskošnije pejzaže, pomicanje vlastitih granica i nagrade u obliku spektakularnih pogleda i vidikovaca, samo su neki od razloga, koje navode trailaši.

Poslijednjih nekoliko godina raste popularnost ove vrste aktivnosti, a upravo činjenica da svaki sudinik ima priliku odabrati tempo i dužinu staze, čini trail i treking utrke jednako uzbudljivima i djeci, i odraslima, i rekreativncima i profesionalcima.

Jedno od iznenađenja ovogodišnjeg Zadar Outdoor Festivala, upravo je trail otoka maslina.

Kroz dvije dionice, dužine 8,7 km i 20,6 km, sudionici će imati priliku uživati u spektakularnom i vrlo raznolikom krajoliku otoka Ugljana. 

Osim predivne morske obale, maslinika u srcu otoka, suhozida, sve do predivnih vidikovaca, cvjetnih livada, pa čak i malih spilja, sudionike na stazi prate krikovi galebova i mirisi dalmatinskog raslinja.

Start i cilj predviđeni su u Preku, a cijelo događanje pozdravlja i podržava turistička zajednica općine Preko i općina Preko.

Svega par nautičkih milja od Zadra, nalazi se otok maslina, pravi dragulj raznolikog pejzaža, mnogih doživljaja i skrivenih priča, započnite svoju na ovogodišnjoj trail utrci, koja se održava 12. svibnja 2018.

Svi sudionici trail-a imaju besplatan autobusni prijevoz, javnim gradskim linijama Liburnije, na relaciji Glavni gradski kolodvor – Gaženica.

Trajekt iz Gaženice za Preko kreće u 07:30 / 08:30 / 09:30.

Brod iz Zadra za Preko kreće u 07:35 / 09:30.

Jadrolinija odobrava 30% popusta svim sudionicima Zadar Outdoor trail utrke.

Popust se  ostvaruje uz predočenje festivalske narukvice.

Više informacija na zadaroutdoor.com


Reci što misliš!