Sport

vuče ozljedu iz utakmice s romom

Valverde: Rakitić bi se mogao vratiti u finalu protiv Seville

Valverde: Rakitić bi se mogao vratiti u finalu protiv Seville
AP

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, koji je prije šest dana slomio kažiprst lijeve ruke, mogao bi u subotu zaigrati za Barcelonu u finalu španjolskog kupa protiv Seville

"Moguće je da zaigra u finalu", rekao je u ponedjeljak Barcelonin trener Ernesto Valverde na konferenciji za medije u Barceloni. On je izostavio Rakitića s popisa igrača na koje računa u utorak u prvenstvenoj utakmici protiv Celte u Vigu.

Hrvatski 30-godišnji vezni igrač slomio je prošli utorak prst u utakmici Lige prvaka s Romom pa propustio u subotu dvoboj s Valencijom u kojem je njegova momčad slavila s 2-1.

Na travnjak bi se tako trebao vratiti 21. travnja protiv svog bivšeg kluba Seville na madridskom stadionu Wanda Metropolitano gdje se igra finale kupa. To bi Rakitiću bila 50. utakmica za Barcelonu ove sezone.

U četvrtak je preko društvenih mreža izvijestio kako je obavljen operativni zahvat na prstu te da se nada što skorijem povratku na teren.

"Nadam se da ću što prije biti spreman kako bih se borio za preostale ciljeve ove sezone", napisao je na Instagramu.

Nakon ispadanja u četvrtfinalu Lige prvaka od Rome katalonska momčad je nadomak osvajanju španjolskog prvenstva u kojem vodi s 11 bodova prednosti nad Atletico Madridom samo šest kola prije kraja. Protiv Seville, kluba u kojem je Rakitić igrao od siječnja 2011. do lipnja 2014., branit će naslov pobjednika kupa.


Reci što misliš!