Sport

nogomet, bundesliga

VAR na djelu: Sudac svirao kraj poluvremena, a potom dosudio jedanaesterac

VAR na djelu: Sudac svirao kraj poluvremena, a potom dosudio jedanaesterac
FIFA

U derbiju začelja njemačkog nogometnog prvenstva Mainz je pobijedio Freiburg 2-0, a susret je obilježio sudac Guido Winkmann koji je dosudio jedanaesterac za Mainz nakon što je odsvirao kraj prvog dijela

Winkmann je poslao momčadi na odmor, a na putu do svlačionice promijenio svoju odluku i nakon video provjere dosudio kazneni udarac za domaći sastav. Dio igrača već je bio u svlačionicama pa se čekao njihov povratak kako bi se izveo kazneni udarac.

Jedanaesterac je skrivio Oliver Kempf koji je igrao rukom na ubačaj Danijela Brosinskog, a kazneni udarac je sigurno izveo Pablo de Blasis. Video assistant referee (VAR) se od ove sezone koristi u Bundesligi ali ne i bez kontroverzi jer je do sada zabilježeno nekoliko spornih odluka.

Zanimljivo je bilo i na početku drugog dijela. Nastavak susreta je kasnio je su navijači Mainza prosvjedovali bacajući u dva navrata papirnate role na teren.

Pitanje pobjednika razriješio je De Blasis u 78. minuti svojim drugim golom na utakmici. Pogodak gostima 'poklonio' je gostujući vratar Alexander Schwolow koji je dodao loptu u noge veznjaku Mainza Robinu Quaisonu, a ovaj samo proslijedio do 30-godišnjeg Argentinca koji je zabio u praznu mrežu za 2-0.

Mainz je ovom pobjedom osvojio iznimno važne bodove u borbi za prvoligaški spas. Pobjedom je preskočio Freiburg i sada se nalazi na 15. mjestu s 30 bodova, posljednjem koje osigurava ostanak u elitnom razredu njemačkog nogometa. Freiburg, koji također ima 30 bodova, je pao na 16. poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije, dok zadnja dva mjesta drže HSV s 22 i Köln s 21 bodom. Na vrhu je Bayern koji je osigurao naslov prvaka.

Do kraja prvenstva još su četiri kola.


Reci što misliš!