Sport

nogomet

Na Stanovima odigran tradicionalni turnir djelatnika pravosuđa Zadra, Rijeke i Pule

Na Stanovima odigran tradicionalni turnir djelatnika pravosuđa Zadra, Rijeke i Pule

Na pomoćnom igralištu zadarskih Stanova, sad već tradicionalni trokut turnir odigrali su djelatnici pravosuđa Zadra, Rijeke i Pule. Na takvim događanjima obično je rezultat u drugom planu, obično svi čekaju „produžetke“ (čitaj: treće poluvrijeme), međutim na terenu se moglo vidjeti da je žar i želja za pobjedom kod svih prisutni, bez obzira na godine, i funkciju

Prvu utakmicu odigrali su domaćini Zadrani protiv Riječana, ali domaći teren im nije pomogao: primili su 4 „komada“ od raspoloženih gostiju s Kvarnera. Dojam je da je utakmica dobivena već pri odabiru taktike, naime Riječani su odmah stali visoko i u napad prekomandirali napadača „Olićevskog“ tipa, inače Zadranina Ivana Dobrovića. Tim potezom strateg Riječana dobio je napadača koji će rasteretiti Vučkova i svojim kretnjama izluđivati protivničke braniče presingom od prve minute. Riječani su doduše poveli pogotkom Hrasta, i to glavom, nakon lucidnog ubačaja Vučkova iz kornera. 

Nedugo nakon toga već je bilo 2:0, Hrstić je prošao dvojicu Zadrana i iskosa s lijeve strane vanjskim dijelom kopačke poslao loptu pored nemoćnog Kapića. Početkom drugog poluvremena, Dobrović je nakon jednog odbijanca prihvatio loptu i pospremio iza Kapića. Konačni rezultat bio je 4:0, Hrstić je „u for“ proigrao Markovića koji je ušao u šesnaesterac i snažno pucao, lopta se odbila od vratnice ravno na nogu Dobrovića koji ponovno matira Kapića.

Drugu utakmicu Zadrani su se morali vaditi na Puležanima, koji su bili favoriti. Puležani su čini se možda malo i podcijenili Zadrane, misleći da će ih umorne i pogođene porazom od Riječana lakše savladati. U zanimljivom dvoboju, obje ekipe igrale su lijepo za oko međutim slavili su na kraju Puležani lijepim pogotkom Radulovića s ruba šesnaesterca, koji je pogodio malu mrežicu Kapića.

U trećem susretu, odlučujućem za konačni plasman, nije bilo zgoditaka. Susret je obilovao duelima, snažni Bojan Jovin ipak nije mogao protiv braće Markiš. Isto tako na drugoj strani Vučkov je naletio na zid, iskusni Peruško izašao je na kraj s napadačima Riječana. Tijekom utakmice oba su vratara u nekoliko situacija sjajno reagirala i spasila svoju mrežu, te je susret stoga okončan bez pobjednika, što je u konačnom poretku odgovaralo Riječanima koji su zbog bolje gol razlike zauzeli prvo mjesto.

ŠD PRAVNIK RIJEKA: Putić, Hrast, S. Markiš, Đ. Markiš, Ferri, I. Dobrović, Marković, Hrstić, Carević, Vučkov, J. Dobrović, Brekalo, Šokota, J. Dobrović
Strijelci: Hrast, Hrstić, I. Dobrović 2.

PULA: Kučerka, Bassa, Jovin I., Peruško D., Rakić, Jukopila Go., Sladaković, Boljun, Radulović, Peruško L., Buvinić, Jovin B., Jukopila G.
Strijelac: Radulović.

ZADAR: Kapić, Petani, Nemarić, Zorić, Stanić, Žuža, Mrkić, Vedrić, Gambiraža, Škorput, Surić, Bitanga, Petrus i Klarendić.


Reci što misliš!